Azok számára, akiknek gondot jelent a különböző színek megkülönböztetése, a Ubisoft erőfeszítéseket tesz egy színtévesztő mód kidolgozására a Rainbow Six: Siege-ben.

A Rainbow Six: Siege négy éve jelent meg, mára pedig eljutottunk addig is, hogy a Ubisoft komolyan gondoljon azokra, akik számára a színek látása, felismerése gondot okoz. Ezen felhasználók támogatására talán a jövőben olyan vizuális mód kerülhet be a játékba, mely megkönnyíti a színek megkülönböztetését.

Bár tavaly a fejlesztők még azt mondták, nem terveznek ilyesmit, a 2020-as Six Invitational alatt Alex Karpazis fejlesztő már azt nyilatkozta a PCGamernek, hogy erőfeszítéseket tesznek a színtévesztő játékosok problémáinak megoldására.

A színtévesztők a két objektum között nehezen veszik észre a különbséget.

„Azt akarjuk, hogy a játék minden játékosunk számára a lehető legjobb módon legyen elérhető, ezért igyekszünk erre is törekedni” – mondta Karpazis, aki ezzel kapcsolatban sajnos nem osztott meg további információt. Persze nem ez az első alkalom, hogy erre a Ubisoft ígéretet tesz.

2018 márciusában a fejlesztő Craig Robinson azt mondta, hogy a stúdió „a Siege akadálymentesítésén dolgozik”. Ez persze azóta sem valósult meg, annak ellenére, hogy a probléma igenis valós. Több olyan felhasználó van ugyanis, akinek gondot okoz a színfelismerés, aminek következtében nem vesznek észre elemeket a játékban, amiknek óriási jelentősége van. Ilyen lehet például a Claymore vörös lézereinek megfelelő észlelése, vagy egyes operátorskinek például egybeolvadhatnak a fal textúrájával.

A legtöbb multiplayer játék enyhíti a problémát azzal, hogy beépít színszűrő opciókat, mely segíti a színtévesztő játékosokat. Az Overwatch kiterjedt lehetőségeket kínál például ebben.

 

Persze meg van annak a lehetősége is, hogy a nem színtévesztő játékosok a funkciót arra használják, hogy előnyhöz jussanak, például hangsúlyosabban lássanak egy-egy elemet, mint amennyire amúgy látható. Sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni.

Kép forrása: Youtube

Ugyanakkor a probléma kezelésére a Ubisoft erőfeszítése megnyugtató. Talán a jövőben be is kerülhet a funkció. Te örülnél neki?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×