Régóta fennálló probléma, állandó viták tárgya: legyen FOV beállítás a Modern Warfare-ben konzolon? Vajon miért nem került be eddig?

Az Infinity Ward a Call of Duty: Modern Warfare megjelenésével behozta a teljes cross-platfrom lehetőséget, mellyel a konzolosok és PC játékosok együtt játszhatnak. A PC playerek ugyanakkor egy olyan grafikai beállítást kaptak, ami előny lehet a konzolosokkal szemben.

Persze az, hogy kinek milyen előnye van, az régóta vitát képezi, például a kontroller és bill-egér kombó tekintetében. Sok PC felhasználó gondolja például, hogy konzolon a kontroller aim assist funkciója igazságtalan a PC-sekkel szemben, mások pedig épp ellenkezőleg gondolják.

Miközben a konzolosok valóban némi aim assist segítségével tudnak játszani, ami megkönnyíti a hüvelykujjal történő célzást, a PC felhasználók rendelkeznek a FOV (field of view) funkcióval, mely viszont konzolon nem elérhető.

Kép forrása: Dexerto

Ez azt jelenti, hogy a PC játékosoknak lehetősége van arra, hogy megváltoztassák a Modern Warfare nézőpontjait, hiszen a látószöget saját igényeiknek megfelelően tudják igazítani. A funkció, melyet a konzolosok hiányolnak, sokszor felmerült már a Modern Warware közösségi oldalain.

Egy Reddit felhasználó, Nevereattnt például azt firtatja, hogy a funkció több nagy játékba bekerült már konzolon, így akár a Modern Warfare-ben is megoldható lenne. A hepaj fő oka, hogy a funkciónak köszönhetően a PC játékosok többet láthatnak a térből, a területből. Ez előny lehet, mivel így hamarabb megláthatnak egy konzoljátékost.

Console Players should have a Fov slider from r/modernwarfare

Egy kommentelő ezzel szemben megjegyzi, hogy az Activisiont valószínűleg nem érdekli, hogy más játékokba ez már bekerült, nem szeretnék berakni. Mivel a probléma már számtalanszor előkerült a különböző Call of Duty oldalakon, a fejlesztők valószínűleg tudnak róla. Mégsem történt semmi.

Persze az is lehet, hogy a Modern Warfare esetében a hardver nem teszi lehetővé, hogy a beállítás bekerüljön a játékba. Talán a következő generációs konzolokon már elérhető lesz.

Szerinted is kéne a FOV beállítás a Modern Warfare konzolos verzióiba?

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×