Kiszivárgott információk szerint lehetséges, hogy az Apple telefonjainak következő generációja valamilyen hajlítható formában érkezik majd.

Az egész telefonipar hajlítható lázban ég, a Samsung már második nagy kaliberű hajlítható telefonját mutatta be múlt hónapban a Galaxy Z Flip formájában. Nem lenne meglepő, ha ennyi idő után az Apple is felugrana a vonatra, és belsős információk szerint lehetséges, hogy már egy éven belül kapunk hajlítható iPhone-t.

A hírek a T3-ról származnak, akik információkat attól a Corning vállalattól szerezték, akik az Apple telefonok Gorilla Glass üveglapjait gyártják. A Corning „hajlítható telefonokhoz való üvegtechnológia fejlesztésén dolgoznak”, és azt is hozzátették, hogy „12-18 hónapon belül a piacra kerülő telefonnal kapcsolatban”.

William LaCourse, az Alfred University üvegre szakosodott professzora szerint ez azt jelentheti, hogy a telefont egy éven belül be is jelenthetik. Tekintve, hogy az Apple általában szeptember első felében szokta bejelenteni a telefonjait, ez akár még reálisnak is tűnhet.

 

Egyelőre nem tudni persze ennél semmi pontosabbat. Hogy az Apple a Galaxy Z Fliphez és a Motorola Razr-hoz hasonló félbehajtható telefont, vagy a Galaxy Foldra hajazó félbehajtható tabletet tervez-e gyártani, az még később derül ki. A fenti koncepcióvideót Antonio De Rosa tervezte az utóbbi kategóriában, innen származik borítóképünk is.

Az biztos, hogyha az Apple ténylegesen be akar lépni a hajlítható eszközök piacára, fontos hogy egy strapabíró, de teljesítményben is jeleskedő kütyüt gyártson. Épp ezek a problémák azok ugyanis, amelyek a fent említett, már piacon lévő eszközök valós terjedését gátolják.

Ti vennétek hajlítható iPhone-t?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×