Egy 95 éves nagymama Game Boy-ja tönkrement, a Nintendo pedig szó nélkül, ingyen kicserélte azt. Ilyen egy igazi support!

A Nintendo régóta ismert kiemelkedően jó ügyfélszolgálatáról. Teljesen mindegy, hogy egy termék mikor jelent meg, a japán vállalat mindig az ügyfelek rendelkezésére áll. Ezt erősíti meg nemrég megjelent japán újságcikk, mely később az interneten is megjelent.

Kuniko Tsusaka, egy 70 éves asszony nemrégiben levelet küldött egy japán újságnak, az Asahi Shimbun-nek. Elmesélte 99 évesen elhunyt édesanyjának történetét, aki egész életében Tetris rajongó volt, az elmúlt 30 évben pedig összesen három Nintendo Game Boy konzolja volt. A legtöbb elektronikus eszközhöz hasonlóan idővel az utolsó konzol is felmondta a szolgálatot, és a hölgy 95 éves korában tönkrement. Ezzel együtt sajnos az idős hölgy egészségügyi állapota is romlani kezdett, így a család megpróbálta megjavíttatni a játékot.

Nos, a Game Boy konzol 2003-ban megszűnt, így a család olyat keresett, aki segíthet alkatrészt keresni hozzá. Arra nem is számítottak, hogy újat kaphatnak. Azonban egy napon az unoka megemlítette, hogy egyébként igen megbízható a Nintendo ügyfélszolgálata, talán érdemes lenne írni nekik. Az idős hölgy kézzel írt levelet, melyet elküldött a cégnek a rossz konzollal együtt.

Kép forrása: Nintendo Wire

Egy héten belül a Nintendo válaszolt az idős nő levélére, mondván, hogy sajnos a vállalat nem tudta megjavítani a készüléket, de tudnak adni egy vadonatúj Game Boy-t, melyet az egyik raktárban találtak. A Nintendo ingyen küldte el az új konzolt, hosszú életet kívánva.

A Nintendo munkatársai nem sajnálták az időt és energiát, hogy keressenek egy konzolt a raktárban az idős nagymamának, s hogy ingyen elküldjék neki. Tsukasa levele február 21-én jelent meg az Asahi Shimbun aznapi számában, és miután kikerült az internetre, futótűzként terjedt a hír.

Sajnos az idős nagymama 99 éves korában elhunyt, négy évvel azután, hogy az új Nintendo konzolt megkapta. Lánya azt mondta: édesanyja még a mennyben is nagyon hálás a Nintendónak.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×