Tech/Tudomány

Xbox Series X – A Microsoft megerősítette a 12 teraflops-os GPU-t

Egyre közelebb az E3 2020-as eseménye, ahol a Microsoft hivatalosan is megmutatja a nagyvilágnak, mire is képes az új Xbox, a Series X. Bár azt már tudjuk, hogy exkluzív címek nem igazán várhatóak az első időkben, azért bőven van miért várni a Microsoft új konzolját.

A friss információk közül a legjelentősebb a GPU erejének megerősítése, mely nem kevesebb, mint 12 teraflops teljesítményre képes. Ez a szám kétszer annyi, mint amennyit az Xbox One X tudott, és a nyolcszorosa az első Xbox One-nak.

Ilyen teljesítménnyel a GPU jobban fog muzsikálni, mint egy középkategóriás videokártya az Nvidiától, vagy AMD-től. Ez elsőre elég kevésnek tűnhet egy következő generációs konzol esetén, azonban nem szabad megfeledkezni a tényről, hogy itt a szoftver specifikusan ehhez a hardverhez készül.

Az Xbox Series X egy igazi generációváltást hoz a számítási és grafikus feladatok terén, melyet piacvezető technológiákkal ér el. Ez magasabb képkocka számot, nagyobb, kifinomultabb világokat és konzolon sosem látott élményeket eredményez majd.

Azt már korábban megerősítették, hogy a konzol ray tracing képes lesz és egy saját VRS szabványt is kidolgoztak, hogy a Series X minden erejét kisajtolhassák. A variable rate shading (röviden VRS) lényege, hogy a mindenkori fps érték nem lesz igaz a teljes képernyőre. A fejlesztők az új konzolon képesek lesznek meghatározni, hogy bizonyos effektek, karakterek, vagy látványelemek több fps-el fussanak, míg a kevésbé fontos dolgok „lelassulnak”, ezzel energiát megtakarítva a konzolnak.

Amit már tudunk

Már megerősített információ a 120 képkocka / másodperc támogatás, akár 8K-s felbontáson. Mindezek mellé dukál a HDMI 2.1-es és az Auto Low Latency mód támogatása, mely az input lagot hivatott csökkenteni.

Állítólag 2020-ban nem csak a Series X-el, hanem egy olcsóbb következő generációs Xbox-al is készül a Microsoft, erről azonban még semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot.

A kérdés már csak az, hogy mikor és mennyiért tervezi piacra dobni a Microsoft az új konzolt (vagy konzolokat). Ezek alapján, egy baráti árcédulával ti megvennétek az Xbox Series X-et?

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

2 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

3 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

3 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

3 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

3 óra telt el azóta...

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

Bódi Dániel 2024.04.01. - Nem mintha eddig lehetett volna okunk a panaszra, de úgy tűnik…

6 óra telt el azóta...