Újra félhetünk, mikor Rainbow 6-ezni támad kedvünk, ugyanis visszatértek a DDos-szal támadó ellenfelek. A meccset esélytelen így lejátszanunk, utána pedig még minket büntet a rendszer.

A DDos az informatikában használt fogalom, magyarra fordítva szolgáltatásmegtagadásos támadás. Lényege, hogy bizonyos hálózat, vagy akár személyi számítógép internetes kapcsolata lebénul. Az etikus hackerek ezzel szokták tesztelni a weboldalak védelmét vagy épp tűrőképességét.

Sajnos azonban negatív felhasználási módja is van a DDos-nak. Ilyen például, mikor egy multiplayer játékból DDos-szolnak ki valakit, magyarán lebénítják a számítógépének az internet kapcsolatát. Néhány éve nagy divat lett sok netes játékban ezzel sportszerűtlen előnyhöz jutni, azonban a játékfejlesztők lépéseinek köszönhetően egy ideig biztonságban érezhettük magunkat.

Egészen mostanáig!

Sajnos ugyanis visszatértek a vicces kedvű DDos-szal nyerni kívánó játékosok és tömegesével rontják el mások élményét, most éppen a Rainbow 6: Siege meccseken.

❌ WHAT IS GOING ON? ❌ Third time today that I get banned in ranked for being DDoS’ed.. Everytime my team is leading they boot us from the game. Fix this crap already – PS4 needs a ban wave from Rainbow6

 

Egészen biztos, hogy nem egyedi esetről van szó, ugyanis több, mint kétezren szavaztak a posztra és a komment szekcióban is sokan hasonló problémákra panaszkodnak.

 

Megemlítik, hogy a Ubisoft bár tett a dolog ellen, sajnos nem sikerült a gyökerénél megszüntetni a hibát. Már ha lehet ezt annak nevezni…

 

A Ubisoft egyelőre nem kommentálta az ügyet. Nem szívesen lennénk a helyükben, rengeteg problémával kell mostanság szembenézniük. Ilyen például a Clash-t érintő újabb hiba, amiről tegnap írtunk nektek. Egy combos ban hullám mondjuk megoldást jelenthetne, épp mint tavaly októberben. Bízzunk a legjobbakban…

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×