A Linus Tech Tips youtube csatornán jelent meg a videó, a Nintendo nem örül, a „kalóz” android fejlesztői már javítják a hibákat, viszont van egy kis csavar.

Nem kellet sok időnek eltelnie ahhoz, hogy a Nintendo Switch a legnépszerűbb kézikonzol legyen a gamerek körében. Ehhez egyfelől hozzájárult, hogy nem igazán akad kihívója, másrészről viszont meg is harcoltak a helyért. A konzol rengeteg szórakozást tud nyújtani a dokkolós módjával és a több száz játékkal ami elérhető rá.

Vannak azonban olyan játékosok akik ennyi nem volt elég, többet akartak kihozni a Switch konzoljukból.

Ezek az emberek a végsőkig tolták a konzol határait és rájöttek arra, hogy hogyan alakíthatják át a Nintendo konzolját egy Androidos táblagéppé. Többé-kevésbé.

Forrás: LinusTechTips

A Nintendo Switch jelen pillanatban is roskadozik exkluzív címektől. Ilyenek a Pokémon játékok, a Super Mario franchise vagy épp a The Legend of Zelda. A mai technológiáknak köszönhetően viszont egészen más spektrumok nyílhatnak meg.

A népszerű Youtube csatorna névadója és egy alkalmazottja bukkantak rá a módszerre az interneten, amivel a Switch-re bootolhatnak egy módosított Android operációs rendszert, mindezt SD kártyáról.

Forrás: LinusTechTips

A telepítéshez szükség van egy számítógépre, egy SD kártyára a megfelelő Androiddal és egy gomb kombinációra a kézikonzolon. Ha ez megvan, egyszerűen az SD kártyáról tudjuk indítani az Androidot.

Ezen a ponton már hozzáférésünk van akár a Google Chrome-hoz is, így nem álom többé, egy teljes értékű böngészőt kapunk a kézikonzolunkon.

A sok információ közepette azonban nem szabad elfelejteni a konzol létezésének igazi okát: a játékokat.

Az Android rendszer telepítésének köszönhetően a bootolás után akármilyen emulátort telepíthetünk, így villámcsapásra zsebre tehetjük kedvenc SNES vagy NES játékainkat, de a PS1 címei sem maradnak ki a jóból. Itt azonban még mindig nem ért véget, hiszen…

…a mai streaming technikáknak köszönhetően Linus és Riley képesek voltak futtatni a Halo 5-öt a Nintendo Switch-en, a dokkolóban, tévére kivezetve a képet.

Természetesen ahogy minden sztoriban, ebben is van egy csavar. A rendszer sajnos csak régebbi Nintendo Switch-ekre telepíthető, az újabb gyártmányokban már javították a backdoor lehetőségét.

Természetesen ahogy minden szoftveres kópéskodásnak, ennek is megvan a veszélye. Ha valahol félremegy valami az Android bootolása közben, könnyen papírnehezéket csinálhatunk a Switch-ünkből, szóval nem ajánljuk az ilyen jellegű kísérletezést.

Akit érdekel, hogy a konzolja alkalmas-e az Android ezen módosított verziójának a futtatására, az erre az oldalra kattintva ellenőrizheti le. Bővebben a témáról ide kattintva olvashattok.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×