A Rainbow Six: Siege fejlesztői elárulták: szeretnék, ha eljönne valamikor a nap, amikor a játék ingyenesen játszható lesz.

A játék free-to-play lehetőségeiről a játék vezető fejlesztője, Leroy Athanassoff beszélt, még a 2020-as Six Invitational alatt a PCGamer-nek.

Ez egy vállalati döntés. A fejlesztői csapaton belül szerettük volna ezt elérni egyszer. Azt akarjuk, hogy a játék mindenki számára elérhető legyen” – mondta Athanassoff

Persze Athanassoff hozzátette azt is, hogy jelen pillanatban a játék még nem áll készen erre.

„Szükség van bizonyos funkciókra, melyek jó és sikeres ingyenes játékká tehetik a Rainbow Six: Siege-et” – tette hozzá.

Kép forrása: Steam

A fejlesztő szerint az egyik probléma a rengeteg smurf account kérdése, aminek megoldása például sokkal közelebb vezethet a free-to-play eléréséhez.

Ehhez pedig azt kell, hogy idővel átalakítsák a ranked rendszert, ami jelenleg a győzelmi ráta alapján állapítja meg a játékosok szintjét. Athanasoff és csapata most azon dolgoznak, hogy a rendszer több tényező alapján állapítsa meg a rankot, így nem lesz előnye annak, aki smurf fiókkal próbál előbbre jutni az alacsonyabb szintű játékosok ellen.

Bár a Siege még nem ingyenes, most a különböző csomagok kivételes kedvezményekkel kaphatók a Steamen, ahol egyébként nemrég egyidejű játékosszám tekintetében rekordot is döntött a cím.

Kép forrása: Steam

Te örülnél, ha egy napon ingyenes lenne a Siege?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×