Az idei évben egyelőre a top és a jungle kapja a legtöbb frissítést. A Riot Games most új dolgokat tervez bevezetni a két pozícióra.

Már Lassan 2 hónapja pörög az új League of Legends szezon. A játékosok igyekeznek feljebb jutni a ranglétrán, azonban ez nem feltétlenül mindig sikerül. A legutóbbi Ask Riot alkalmával rákérdeztek a játékosok, hogy miért is létezik az autofill, mi a helyzet a felső ösvénnyel és a dzsungellel. Ezekre adott most választ a játékkiadó.

Miért is van autofill?

A rankedezés nem egy könnyű dolog. Amellett, hogy figyelni kell a saját játékunkra, a sok feeder és afk játékos könnyen tönkre teheti az élményt. Ráadásul, ha végre találunk egy normális mérkőzést, akkor az autofill miatt egy picit elbillen a mérleg nyelve a másik irányba. Nagyon sok játékos szívesen megválna ettől a funkciótól, de ez még mindig a jobbik eset, mintha 1 órán át kéne várni játékra.

Azért, hogy „kiegyenlített” legyen a küzdelem, a Riot azon fog kísérletezni, hogy ha autofill playert kap az egyik csapat, akkor az ellenfél csapatában is szerepeljen ugyanabban a pozícióban. Ezzel egy szintre hozva az erőviszonyokat.

Így neveled a toposod

Nagyon sok mérkőzésen a toposok egy izolált kis szigeten püfölik egymást. Előfordul olyan is, hogy ők már az inhibnél járnak, míg a mid lanerek a Tier 1 tornyot se tudták leszedni. A Riot Games most azon dolgozik, hogy picit nagyobb hangsúllyal vegyenek részt a játékban.

Egyrészt a tárgyakba egy picit belenyúlnának. A Black Cleaver, Sunfire, vagy Hydra építésével a late game-ben is tudnának carryzni. Másrészt a korai stratégiák kihasználásával próbálnának több figyelmet adni a topposoknak. Ugye itt arra is figyelniük kell, nehogy úgy járjanak, mint korábban, hogy annyira OP lett a TP, hogy mindenki azt hozta. Ezenfelül a melee karakterek több pénzt kaphatnának plate-ből, valamint a Rift Herald jelentőségén erősítenének.

Reméljük, hogy az OP Enchanterektől megválunk azért felül.

Miért küldtük Zedet az erdőbe?

Az új patchben új jungle hősök is megjelentek, és a listán egy igen érdekes orgyilkos ütötte fel a fejét, aki nem más, mint Zed. A változást azért eszközölték, mert ahogy nézték a statisztikákat, észrevették, hogy attól függetlenül, hogy az adott évben mennyire volt befolyással a jungle a játékra, a legkevesebben játsszák ezt a pozíciót az alacsony szinteken. Mivel most alapból is akadozik a dzsungel szakma, egy kis vér frissítéssel próbálják meg feldobni, emellett olyan karaktereket raknak be oda, akiket az alacsonyabb ligák játékosai szívesen használnak. Ha az ötlet beválik, akkor tovább szélesítik a jungle-ben is használható hősök listáját. Vigyázzatok kövi patch-től jön Yasuo jungle!

Érdekes változások, remélem a jungle legalább kiegyensúlyozottabb lane lesz a jövőben.

Ti melyik hőst akarnátok még odavarázsolni?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×