Jól startolt a Fortnite Battle Royale legújabb szezonja. Az Epic Games egy halom újdonságot épített a játékba, többek között egy olyat is, amit az Apex Legends-ből már ismerhetünk.

Tavaly februárban meglepetésként érte a világot az Apex Legends megjelenése. Az EA ernyője alá tartozó Respawn Entertainment elkészítette saját battle royale játékát a Titanfall univerzumában, ami azóta teljes mértékben megreformálta a kategóriát. Az Apex volt az első olyan cím, amiben beépített ping-rendszer volt a gördülékeny kommunikáció érdekében. Sőt, az újraélesztést is a Respawn battle royale-jának köszönhetjük.

Azért használtam a „megreformál” szót, mert ezek már azóta a Fortnite-ban is egyaránt megtalálhatók. Vagyis az Epic Game is belátta, bőven van mit tanulni a konkurenciától.

Epic/EA

A tanulási folyamatot pedig most a legújabb szezon során sem szüneteltették, a Fortnite egyik legújabb játékeleme szintén az Apex világában bukkant fel elsőként.

Fortnite Vault – Twinfinite

Tagadhatatlanul jól sült el a szezonstart, az Epic battle royale-jában ezúttal titkos ügynökök, valamint maffiózó frakciók kapták meg a főszerepet. Mindegyik különálló bázissal is rendelkezik, amit robotlövegek, katona NPC-k, na meg minibossok őriznek. Ha két vállra fektetünk egy bosst, az eldobja a Mythic ritkaságú fegyverét és egy kulcskártyát, ami a főhadiszállás széfjét nyitja.

Ezek a széfek – vagy ha úgy jobban tetszik, vaultok – bizony már hónapokkal ezelőtt felbukkantak az Apex Legends-ben. A procedúra ott is ugyan az volt, mint a Fortnite esetében, meg kellett szerezni a kártyát, amivel kinyitottuk a széfet, ahol komoly felszereléssel gazdagodhattunk.

 

Mivel mindig is annak a híve voltam, hogy a jobb dolgokat nem szégyen eltanulni másoktól, így igazából hibáztatni sem tudom a Fortnite fejlesztőit a döntésért. Azt viszont, hogy a Respawn-nál hogyan vélekednek erről, csak sejteni lehet.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×