A Wizards of the Coast befekteteői konferenciáján a cég vezérigazgatója azt ígérte, a rajongók visszajelzései alapján véglegesítik majd a játékot.

Úgy tűnik mint a játékot fejlesztő Larian Studios és a kiadó, a Wizards of the Coast is tűkön ül, hogy megmutassák, min dolgoznak. Már a héten beszámoltunk arról, hogy február 27-én, azaz jövő hét csütörtökön várható az első gameplay demó a Baldur’s Gate folytatásából.

Most a kiadó elnöke, Chris Cocks azt is elmondta egy befektetői találkozón, hogy ez után a bemutató után hamarosan egy early access időszak is kezdetét veszi – számolt be róla a TweakTown. Ráadásul az is bizonyos, hogy a kiadó tervei szerint a végleges megjelenés is még idén várható: bár pontos dátum ehhez még nincs.

Baldur's Gate

Egy slide a vezérigazgató prezentációból, ami a digitális terjeszkedésüket igazolja | Kép forrása: Tweak Town

A Dungeons & Dragons és a Magic: The Gathering jogtulajdonosaiként érthető, hogy a cég további 7 RPG-t tervez piacra dobni 2025-ig. Ezek közül az első, amiről biztos információt adtak a mostani tájékoztatón. az egy Dark Alliance akció-RPG.

A Wizards ennek a fejlesztésére vásárolta fel anno a montreali Tuque Games fejlesztőstúdiót, hogy abból megalapítsák az Archetype nevű stúdiót. Itt a korábbi alkalmazottak kiegészülnek a BioWare veteránjaival, így például James Ohlennel (az első Baldur’s Gate vezető tervezőjével), Drew Karpyshynnel (a KOTOR senior és a Mass Effect sorozat vezető írójával) és Chad Robertsonnal (aki technikai vezető volt a Dragon Age: Inquisitionben, a Star Wars: The Old Republicban, az Anthemben és a MAss Efect: Andromedában).

Mi már alig várjuk, hogy végre videojátékokban is újra ellátogathassunk Faerún világába, és ti?

×