Az esport veterán sokat magyarázkodik mostanában, de reméljük a Fnatic háza táján idén már minden optimális lesz a győzelemhez.

A Fnatic legendás ADC játékosa, Rekkles számolt be tegnapi interjúja során, hogy mennyivel pozitívabb a légkör mostanában az edzések alatt. Erre szüksége is van a csapatnak, habár továbbra is a régió egyik legjobbjának számítanak, a múlt évben nem teljesítették az elvárt célokat. Sokan őket tartották a világbajnokság egyik esélyesének, de a FunPlus Phoenix megállította őket már a negyeddöntőben.

Rekkles szerint az elmúlt év során, az edzők kiosztották a játéktervet és nem kérdezték meg róla a játékosok véleményét. Szerinte egyszerűen még nincs annyi tapasztalata egy edzőnek sem az esportban, hogy ilyen egyoldalú döntést hozzon egy csapat számára. Így egész évben csapattársai olyan hősökkel játszottak, amik nem illettek a képességeikhez, és ez rányomta bélyegét a teljesítményükre is.

 

Habár a League of Legends-ben kifejezetten igaz, hogy a meta hősökből kell válogatni minden bajnokságon, ellenpélda is van erre bőven. A G2-nál az edzőgárda esetenként hagyja, hogy a játékosok saját döntést hozzanak a karakterválasztásnál, ezzel meglepve az ellenfelet. A csapat kiszámíthatatlansága sokszor segített a győzelmek elérésében. Hazai példánk Vizicsacsi, akinek szintén szabad kezet adott az UOL, és önerőből állította Poppy-t a negyedik szezon meta hősei közé bravúros teljesítményével.

Így a Fnatic teljesítménye Alfonso „Mithy” Aguirre Rodríguez vezetésével idén még erősebb lehet, mivel teret enged a sportolók személyes véleményének is. Reméljük, hogy látunk pár izgalmas hősválasztást is ennek megfelelően.

A csapat jelenleg a LEC Spring Split 4. helyén áll, 6 győzelemmel és 3 vereséggel, következő meccsüket a tabella vezető Origen ellen ma este 21:00-kor figyelemmel kísérhetitek.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×