Az Activision nem örül annak, hogy a készülő Warzone játékmód kapcsán kiszivárgások terjednek az interneten. Az egyik adatbányász ellen komoly lépéseket tettek.

Az Activision jelenleg azon van, hogy hivatalos úton kiderítse annak a Reddit felhasználónak a személyazonosságát, aki a közösségi oldalon kiszivárogtatta a Warzone battle royale játékmód hírét – írja a Hollywood Reporter.

A Call of Duty sorozat kiadója február 14-én nyújtott be kérelmet a Kaliforniai Kerületi Bírósághoz, melyben a Reddit oldalát szólítják fel, szerzői jogi törvényekre hivatkozva. A közösségi oldalon ugyanis Assyrian2410 jogsértő tartalmat tett közzé, amit a vállalat nem szeretne annyiban hagyni.

„A tartalom a szerzői jogi törvények értelmében megsérti az Activision jogait. Pontosabban, sérti az Activision jogait a Call of Duty: Modern Warfare játékában” – olvasható a kérelemben.

Az Activision egyébként igyekezett minden kiszivárgott képet jelentetni és eltüntetni az internetről nem sokkal azután, hogy a Warzone játékmódról kikerültek a kiszivárgások. Az említett falhasználó képén több Modern Warfare operátor volt látható egy járművek körül, felettük pedig egy nagy Warzone logó volt látható – írja a Dot Esport.

Kép forrása: Reddit

Az Activision most azt kéri, hogy a Reddit adja ki neki „Assyrian2410” személyes adatait, azért, hogy jogi lépéseket tegyenek ellene. Az biztos, hogy a Warzone játékmódról egyelőre csak kiszivárgásokból tudunk, hiszen a játékmódot az Activision még mindig nem jelentette be. Persze nem a fent említett felhasználó volt az egyetlen szivárogtató, mégis úgy tűnik, az Activision eléggé rászállt. Talán nem ő lesz az egyetlen a jövőben, akit szeretnének majd elővenni.

Szerinted jogos az Activision lépése a szivárogtatók ellen?

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×