Egy Twitch streamer szerint az egyik legnépszerűbb K-pop fiúbanda lenyúlta a hangját és engedély nélkül felhasználta legújabb dalához.

A BTS egy dél-koreai K-pop együttes, mely mára a világon is igen népszerű. A többszörösen díjazott banda folyamatosan adja ki legújabb dalait, most pedig egy Twitch streamer kapcsán kerültek a gamer közösség figyelmének középpontjába.

 

A Twitch stremaer Greekgodx azt vette észre, hogy saját hangját hallja a BTS legújabb dalában. Ez pedig akár jogi ügyhöz is vezethet, amennyiben a streamer úgy dönt, hogy pert indít. Az egyik stream során Greekgodx meghallgatta a BTS legújabb „UGH!” című dalát, aminek induló kiáltása úgy tűnik, egy az egyben a streameré.

Ha a BTS, vagy az együttes dalának készítői valóban engedély nélkül használták a hangot, az bizony plágium vádjához is vezethet. Persze egyáltalán nem biztos hogy ez történt, mindenesetre a két hang valóban igen hasonló. Szerinted is megegyezik a két hang? Nézd meg a videót, amiben Greekgodx összehasonlítja saját munkáját a BTS dalával!

 

Remélhetőleg a két fél megállapodásra jut, amennyiben kiderül, hogy Greekgodx-nak van igaza. Szerinted?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×