A GeForce Now egy jól működő szolgáltatásnak indult, a játéklista azonban nagyon hamar megcsappant. Legutóbb a Bethesda játékai kerültek le.

Bár érdekes, hogy a Wolfenstein: Youngblood valamilyen okból kifolyólag elérhető marad, a többi Bethesda játék lekerült a GeForce Now felhő-alapú játékszolgáltatás listájáról – írja a PCGamer. Még a múlt héten írtunk arról, hogy az indulás után nem sokkal az Activision Blizzard játékai is erre a sorsra jutottak, miután a két cég nem tudott megegyezni. Már akkor látni lehetett a GeForce Now fórumán, hogy a „removed” tematikájú posztok egyre csak szaporodnak, vagyis egyre több játék kerül le a listáról.

„Felhívjuk a figyelmet, hogy a legtöbb Bethesda Softworks játékot ma eltávolítottuk a GeForce Now szolgáltatásból. A Wolfenstein: Youngblood továbbra is minden felhasználó számára elérhető” – jelentette be az Nvidia a GeForce Now fórumon.

Az Nvidia nem volt hajlandó kommentálni ennek okát, de arról sem nyilatkoztak, hogy a Bethesda játékai visszakerülhetnek-e valamikor. A tegnapi bejelentés viszont azt is jelentheti, hogy sok játék járhat még így.

Kép forrása: GeForce Now

Időközben már több mint egy millió felhasználó csatlakozott a szolgáltatáshoz, így minden ilyen eset egyre szomorúbbá teszi a GeForce Now indulásának történetét. Már csak azért is szomorú, mert a felhasználók szerint egyébként egész jó a szolgáltatás minősége, pláne, hogy az Nvidia megengedi, hogy más áruházban vásárolt játékokat is játszanak vele az előfizetők.

Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a szerződéseket félreértették, ugyanis sok játék csak a béta időszak alatt lett volna elérhető legyen. Azért reméljük, hogy a Cyberpunk 2077 továbbra is elérhető lesz a megjelenés napján, ahogy ígérték.

Fórumain az Nvidia viszont igyekszik megnyugtatni mindenkit, hogy tárgyalásokat folytatnak, így remélhetőleg hamarosan egyre több játék kerül be, sőt a lekerült címek is talán visszatérhetnek valamikor. Bár az, hogy az Activision és a Bethesda  is kihátrált, talán kis aggodalmat kelthet azokban, akik már előfizettek vagy gondolkodtak rajta.

Te előfizettél már a GeForce Now-ra?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×