Egyre közeledik a Comet Lake startja.

Az utóbbi időben rengeteg információ szivárgott már ki az Intel 10. generációs processzorairól, most pedig tovább folytatódik a lavina, ugyanis úgy tűnik, pár európai viszonteladó oldalán feltűnt a Comet Lake generáció. A jéghegy csúcsa, hogy az említett oldalak konkrét árcédulával tették közzé az Intel még be sem jelentett szériáját.

A cseh Bohemia Computers és a szlovák ITSK-HS webshopjában tűntek fel az új termékek, egészen az Intel Celerontól kezdve a Core i5-10600-ig 12 darab processzor szerepel a termékskálán. Sajnos a Core i7-esek és i9-esekről így egyelőre nincs információnk.

A kiszivárgott árak alapján kiszámoltuk, hogy hazánkban milyen árcédulára számíthatunk (27%-os áfa mellett):

Az árakat elnézve nem túl rózsás a helyzet, ugyanis a legdrágább Core i5-ért közel 100 ezer forintot kell otthagynunk, de még a legolcsóbb i5 is 64 ezer forintba kerül az olcsóbb boltban. Persze ez nem kizárólag az Intelnek köszönhető – persze ők is adhatnák olcsóbban a processzorokat – hanem az éppen gyengélkedő dollár-forint árfolyamnak, ugyanis 312 forintért mérnek jelenleg egy dollárt. A 27%-os áfa pedig már csak hab a tortán.

Persze az is benne van a pakliban, hogy az indulóárak szálltak így el és a későbbiek folyamán mérséklődik az ár.

Forrás: Twitter@momomo_us

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×