Huszonhárom tagország, köztük Magyarország részvételével, megalakult és megkezdte működését az Európai E-sport Szövetség (EEF).

Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség elnöke képviseli a jövőben. Az Európai Parlamentben tartott alakuló ülést bő egyéves előkészületi munka előzte meg, melyben a HUNESZ nemzetközi kapcsolatokért felelős bizottsága is aktívan részt vett – írja a HUNESZ.

Az EEF elnöke a német e-sport szövetség elnöke, Hans Jagnow lett, aki már korábban tiszteletét tette Magyarországon: 2019-ben, a V4 Future Sports Festival szakmai konferenciáján mesélt az európai e-sport integrációról, többek között ennek a végeredménye az újonnan megalakult szövetség.

Kép forrása: HUNESZ

A szövetség céljai között szerepel az egységes fellépés az európai e-sport életért, annak támogatása, fejlesztése, népszerűsítése, bajnokságok szervezése, etikai és jogi alapok lefektetése, érdekképviselet, valamint egy egészséges európai e-sport ökoszisztéma kialakítása.

Az EEF munkájában a Magyar E-sport Szövetség aktív szerepet vállal a következő években is, ugyanis az alakuló ülésen Biró Balázs Györgyöt, a HUNESZ elnökét az 5 fős Tanácsadói Bizottság tagjává választotta az EEF Közgyűlése.

“Rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy Magyarország nem csak alapító, de Bizottsági tagja is az egységes európai integrációnak. A Magyar E-sport Szövetség alapelve is az összefogásra épül, és jó látni, hogy ez a vízió immáron európai szinten is megvalósul. A Tanácsadói Bizottság tagjaként azon fogok dolgozni, hogy egy olyan európai e-sport szövetséget építsünk, amelyből a hazai e-sport élet is profitálni fog” – mondta Biró Balázs György, a HUNESZ elnöke.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×