Pont a napokban jött a hír, hogy a Sony nem vesz részt a PAX East rendezvényen, de emellett idén a Game Developers Conference-t is kihagyják.

A PlayStation a koronavírus miatt ebben az évben nem vesz részt a Game Developers konferencián, avagy a GDC-n. Csak néhány nappal azután mondták le, hogy hasonló okokból kifolyólag a PAX East rendezvény kihagyását is bejelentették. Ennek persze nem igazán örülnek a rajongók.

„Szomorúak vagyunk, hogy le kell mondanunk a részvételt, de a dolgozóink egészsége és biztonsága miatt aggódunk a leginkább. Alig várjuk, hogy a jövőben részt vegyünk a GDC-n” – írták a sajtóközleményben.

Az idei GDC március 16-án indul San Farnacisco-ban. Mivel a koronavírus jelen pillanatban leginkább Kelet-Ázsiában okoz válsághelyzetet, így sokan nem értik, miért is döntött így a PlayStation. A Sony, mint japán cég, valószínűleg el szeretne kerülni mindent, amivel kockáztathatja a dolgozók vagy az eseményen résztvevők egészségét, miközben sokan odautaznak.

Kép forrása: Hipertextural

A koronavírus egyébként terjedése közben nagy hatással volt a játékiparra is. A Nintendo több esetben késleltette konzoljának vagy egyes játékoknak megjelenését a gyártási folyamatok leállása miatt. Sok más társaság hasonló döntésre kényszerült. Az Nvidia nemrég arról adott hírt, hogy a koronavírus miatt nem kevés milliót buknak majd.

Mindeközben a Facebook is visszamondta részvételét a GDC-n, szintén a koronavírus aggodalmai miatt. Nemrég bejelentették, hogy a „Facebook AR/VRE és Gaming csapata nem vesz részt a konferencián”. Ők szintén a dolgozók egészségére hivatkoztak.

Kép forrása: Facebook

A probléma miatt jelenleg is érvényben vannak utazási korlátozások, különösen Ázsiát tekintve, így talán érthető, hogy a Sony miért döntött így. Persze nem ez az egyetlen cég, ami lemondta a részvételt, sőt a Mobile World konferenciát teljes egészében törölték Barcelonában.

Sajnos mivel a Sony tehát több rendezvényt kihagy, talán később tudunk meg fontos infókat például a következő generációs konzolról, a PS5-ről vagy az arra készülő játékokról. Ez persze jóval kisebb probléma, mint a betegség terjedése. Hatása sokkal jelentősebb kérdés az emberek szempontjából, mint az, hogy milyen hatással van a játékiparra.

Reméljük a helyzet hamarosan megoldódik, mi gamerek pedig türelemmel kivárjuk a bejelentéseket.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×