Hosszú hónapok, és béta tesztelések után végre hivatalosan is elindul a Clash. Összeszedtük nektek, mivel is készüljetek a hétvégére.

A Riot Games mikor anno bejelentette a Clash-t, mindenki egy izgalmas ötletnek könyvelte el. Bár eddig is lehetett versenyezni külső platformokon, de mégis csak más egy Riot kliensen belüli verseny megszervezése. A sok negatív tapasztalat után végre elkészült, és hétvégén elrajtol az első hivatalos Clash verseny.

Cikkünkben összeszedtünk 5 olyan tényezőt, amire érdemes lesz figyelni hétvégén.

Mindenhol ott lenni

A teleportok, és globális utlik mindig is fontos részét képezték a játéknak. A 10.3-as frissítéssel a dzsungelbe újra visszatért Karthus, aki a gyors farmolásának köszönhetően egy használható karaktereknek számít. A bot lane is kapott egy új játékostársat, aki nem más mint Senna. Ultijával bármikor meg tud fordítani egy harcot, és a pálya bármely pontjáról jöhet a sebzés plusz pajzs. A két karaktert felerősítve egy Shennel és TF-fel nehezen kerülünk hátrányba global utlikat tekintve, ráadásul bármikor ott teremhetünk a rift bármely oldalán. Az ellenfelet teljesen szétzilálhatjuk és csak futhatnak az objective-ek után. Ha esetleg Karthus nem válik be, alternatívaként ott van még Nocturne, aki szintén gyorsan takarít, és Assasinként is veszélyes lehet az ellenfélre.

Mobilitás és Engage

Az új XP rendszerben a solo laneknek van a legnagyobb szerepe. Fontos, hogy olyan karaktert játszunk, akivel le tudjuk tolni az ellenfelet a pályáról. A rengeteg fejvadász-lehetőség mellett, a gyors wave clearrel rendelkező karakterek is nagy nyomást tudnak gyakorolni. A legtöbb AD Carryt egy gombnyomással képesek vagyunk eltüntetni, így egy mobilis asszaszinnak ez gyerekjáték. Dzsungelesként is inkább ezeket a laneket helyezzük előtérbe, hiszen most itt folyik a legtöbb XP. Topról egy jó engage-dzsel rendelkező hős, mint Gnar vagy Ornn könnyedén eldönthet egy Team Fightot, amire az assasin mid bármikor reagálhat. Alsó ösvényen Kaisa és Twitch a legjobb fejvadász, mellette egy hard engage support, mint Nautilus és Leona meccseket dönthet el.

CC is the way

A semmiből jövő elkapások hamar hátrányba helyezhetik az ellenfél csapatát. A jó CC-vel rendelkező ösvényeket könnyebb gankelni, emellett veszélyesebb is ellenük a játék. A dzsungelben Elise a királynő, aki erős és van CC-je is, de figyeljünk vele, hogy pörögjenek az early game elkapások. Boton egyértelműen Nautlius és Leona jelenleg a két legerősebb. Miden, ha van bármilyen Stun-lock CC, mint Malza, Pantheon vagy TF működhet, csak figyeljünk arra, hogy sebzés is legyen bennünk. Sejuanit buffolták, de én még mindig lassúnak érzem a clearjét a metában. Ha a csapat képes passzívabb early-re, akkor őt is érdemes lehet elhozni, de ha nem akkor hozzunk inkább Olafot.

Légy önmagad

Nagyon sokan próbálják másolni a nagyobb ligák team compjait, de arra nem figyelnek, hogy ezek a játékosok sokat gyakorolnak, és olyan tudással rendelkeznek, amikre az alap játékosok nem képesek. A legfontosabb, hogy olyan karaktereket játszunk, akikkel komfortosak vagyunk, mert ezeknek jobban ismerjük a képességeit és bátrabbak vagyunk vele. Ismerd a határaidat, és tudd, hogy mit tudsz. Lehet hülyének néznek először, hogy miért játszol Brandet Conquerorral, vagy Xerathot és Vel’kozt pickelsz, de te ismered a saját poolod!

Ne legyél One Trick Pony

Ha csak egy karakterrel játszol, akkor valószínűleg elveszik tőled. Itt az ellenfél látja ki ellen játszik, így meg is tudja nézni a profilod. Ha a Solo Que meccseket, egy karakterrel nyomod kezdj el gyorsan gyakorolni mással is, mert a Clash hétvégéken pórul járhatsz. Legalább legyen 2-3 használható karaktered. Ez a minimum.

Sok sikert kívánunk a hétvégéhez mindenkinek, és reméljük élvezni fogjátok az első hivatalos Clasht!

Forrás: Dot Esports

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×