Elsőre lehet meglepő, de nem véletlenül Konti hozta el a díjat.

Az utóbbi időben a nagyobb cégek is elkezdtek felfigyelni az esportra, ami nem csoda, hiszen egy jó ideje már az olimpiával vetekszenek az egyes versenyek nézettségi statisztikái. Valószínűleg épp az egyre növekvő népszerűség miatt került kiosztásra az év legfittebb esportolójának járó díj a Just Clear Fitness-Wellness Award díjátadóján is.

Ugyanis előzetesen még a versenykiírásban sem szerepel az esport kategória.

Az első ízben kiosztott címet egyébként a népszerű hazai streamer, Kont „Konti” Schrauf hozott el.

 

Elsőre úgy tűnt, hogy Konti maga sem érti, hogyan nyerte meg a díjat, ugyanis az Instagram poszthoz csupán annyit fűzött: „Én sem értem. Köszi köszi”. Megkeresésünkre viszont részletesebben is kifejtette véleményét, és a díjkiosztóhoz fűződő viszonyát:

Én nem jelentkeztem, úgy kerestek meg, hogy adni akarnak nekem egy díjat, amit most először akarnak adni ebben a kategóriában.

„Ha van is nevezés, én nem tudok róla, azt tudom elképzelni, hogy a sportszakmai díjak részére esetleg lehet. Elvileg volt egy szakmai zsűri, ami körbe járta a dolgot. 10+ évig rögbiztem és mellette atletizáltam, van egy sportedzői OKJ-m. Jelenleg aktívan nem sportolok, legalábbis én nem hívom annak. Úgyhogy nem tudom, mi alapján döntötték el, de azt mondták, hogy utánanéztek. Nyilván lehetett volna más is, de nekem akarták adni, úgyhogy elfogadtam.”

Noha Konti nem tolta olyan keményen a burpee-ket, mint mondjuk bLYYY, úgy tűnik megérdemelt helyre került a díj. Mi csak gratulálni tudunk az elismeréshez, szép volt konti!

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

Borítókép: Fitt24@Facebook

×