Clash az egyik legkevésbé kedvelt operátor a Rainbow Six: Siege-ben, legalábbis támadó oldalról. Hamarosan jön a Clash rework.

A helyzet az, hogy a Ubisoft a Rainbow Six: Siege ötödik és hatodik évében egyre kevesebb új tartalmat hoz majd be a játékba, és több időt, energiát fektetnek majd a játék már meglévő tartalmainak tökéletesítésébe. Ez nagyon jó hír, hiszen évek óta ezt ugatják a rajongók.

Ami az operátorokat illeti, a fejlesztők igyekeznek folyamatosan balanszolni. Sokat hallottunk már például Tachanka reworkről, de nemrég az is kiderült, hogy Clash is a legfontosabb jelöltje az átalakításoknak.

Kép forrása: Ubisoft

Leroy Athanassoff fejlesztő a Six Invitational 2020 alkalmával a rajongóknak arról beszélt, hogy bizony ez az operátor is számíthat a reworkre – írja a PCGamer.

„Clash problémás. Ő az egyik legfontosabb jelölt, akit át kell dolgozni, mert jelenleg rengeteg probléma van a pajzsával, ami rettentően frusztráló” – mondta Athanassoff.

Clash nem csak azért problémás karakter, mert pajzsos, amit sok játékos alapból nem kedvel, hanem mert az utóbbi időben olyan hibákat produkált, ami miatt a fejlesztők is többször kivették a játékból. Arról nem is beszélve, hogy a Clash elleni küzdelem egy fullasztó macska-egér harc, amit sem az élő, sem a halott játékosok nem élveznek. A hibákat ráadásul a játékosok igyekeztek kihasználni. Például a fegyvercsere animáció bugot, ami előnyhöz juttatja a használóját.

Starting to get a hold on the whole 360 clash thing. from r/Rainbow6

Nem véletlenül lett tehát Clash a legtöbbször bannolt operátor a ranked és unranked meccsek során.

„Nagyon sokan panaszkodnak a Clash elleni játékra, de még arra is, hogy az operátorral nem valami érdekes játszani. Nagyon jó jelölt az átdolgozásra” – mondta. Az átalakítás talán az 5. vagy a 6. évben meg is történik.

Hogy pontosan hogyan alakítják át az operátort, az persze már más kérdés. Jó ötlet a rework, de jelen pillanatban nehezen tudom elképzelni, hogy létezne olyan átalakítás, ami élvezhetővé tenné a használatát. Mindeközben szóba került Amaru is, aki szintén az Siege legrosszabb operátorai között van. A grappling eszköz lassú és hangos, használatakor elég nagy az esély arra, hogy az operátort lelövik.

Kép forrása: Ubisoft

„Azt hiszem, kissé túl konzervatívak voltunk, amikor behoztuk Amarut. Kicsit féltünk attól, hogy szupergyorsan bejut egy szobába és megöl mindenkit ”– tette hozzá egy másik vezető fejlesztő Jean-Baptiste Halle. Jelenleg tehát vizsgálják annak lehetőségét is, hogy hogyan alakítsák át Amarut.

Az biztos, hogy az egyik legfontosabb rework, amin a jövőben a fejlesztőknek nagyon el kell gondolkozniuk, az Clash. Megmondom őszintén tippem sincs arra, hogy mi lenne a praktikus megoldás. Te hogyan alakítanád át az operátort?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×