A dignitas újdonsült lineupja már az első versenyükön meglepték a világot. Pedig nem sok kellett hozzá, hogy a csapat legrutinosabb tagja visszavonuljon.

GeT_RiGhT és f0rest az utóbbi évek során egyértelműen a NiP legendás ikonjaivá váltak. A klubhűség, a skill és a kitartás példaképei lettek, eljött azonban az idő, amikor nekik is tovább kellett lépniük.

2019-ben a NiP fiatalításra szánta magát, és ősszel megváltak a legendáktól.

A többi azóta már történelem, hiszen a dignitas felkarolta a csapat nélküli veteránokat, és a f0rest-GeT_RiGhT-friberg-Xizt-hallzerk ötös rögtön az első versenyén veretlenül zárt. Bejutottak a Minor zárt selejtezőébe, meglepve ezzel szinte az egész világot.

Azt viszont kevesen tudják, hogy magánéleti problémái miatt nem sokon múlt, hogy GeT_RiGhT ne vonuljon vissza 2019 végén. A dignitas oldalának adott interjúban részletesen kifejti, miért akart nyugdíjba vonulni:

„Rengeteg problémám volt a játékon kívüli életben. Sosem beszéltem róla, mert magánügynek tartottam. Ebben az állandó őrlődésben viszont hamar kiégtem, nem játszottam jól és nem is éreztem jól magam. Küzdöttem a helyemért, de a sztori végén már mindenki ismeri.”

Ekkor találtak újra egymásra friberggel, akinek nagy szerep jutott abban, hogy GeT_RiGhT ne vonuljon vissza:

„Sokat beszélgettünk ebben az időszakban, egyre jobb barátok lettünk. Jobbak, mint korábban bármikor. Kibeszéltük a NiP-es időszakot, az elválás körülményeit és ismét együtt kezdtük építeni a jövőt.”

Itt jegyeznénk meg, hogy ha friberg nincs, lehet GeT_RiGhT mostanra már nyugdíjba vonult volna.

„A NiP után számba vettem a lehetőségeimet, de egyik csapat ajánlata sem tetszett igazán. Volt ahol maga a csapat nem is tudta, hogy valaki megkeresett engem közülük. Aztán jött friberg ötlete, a dignitas. Ez a csapat egyenlő feltételeket kínált mindenkinek, végre ismét családként tekinthetünk egymásra, felesleges frusztrációk nélkül.”

Pont, mint a régi NiP-es időkben. Első tornájukon mindezt bizonyították is, veretlenül jutottak be a Minor zárt selejtezőjébe. Reméljük a további sikerek is jönnek majd, a srácok motivációja pedig ismét az egeket veri.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×