A dán sikercsapat a HLTV világranglista visszatérő ura, összesen ötször ültek már a CS:GO világ képzeletbeli trónján, pontosan 2 év hosszúságban.

Négyszeres Major győztesek, ebből zsinórban hármat a legutolsó három Major során húztak be. Jelenleg is világelsők, és eddig összesen 2 évet ültek a CS:GO világ képzeletbeli trónján.

A mostani Astralis csapata több néven is megfordult már a CS:GO világ nagyszínpadán. Device, dupreeh és Xyp9x már 2013 óta folyamatosan egy csapatban játszanak, ők tekinthetőek a csapat magjának. Először Copenhagen Wolves, majd über G33KZ néven játszogattak, végül a dignitas zászlaja alatt lettek igazi sztárok. Aztán jött a TSM és végül az Astralis, út közben olyan csapattársakkal, mint cajunb, karrigan, vagy éppen Kjaerbye.

Először 2015 decemberében hódították meg a világranglistát, még TSM néven két hetet töltöttek ott. Másodjára már Astralis néven jutottak el ismét ilyen magasra, 2016 decemberétől fél évig ültek a trónon.

Az összeszokott trió végül megtalálta gla1ve-et irányítói székbe, és a tökéletes ötödiket Magisk személyében. Innentől kezdve pedig már többet voltak világelsők, mint ahányszor le tudta volna őket szorítani bárki is. 2018 áprilisától 2019 júniusáig megszakítás nélkül uralkodtak, majd 2019 októberétől mostanáig ismét ők vezették a listát.

A mostani világelsőségükkel pedig új mérföldkövet értek el, immár 104 hetet töltöttek a világranglista élén.

Ha azt vesszük alapul, hogy egy év 52 hétből áll, akkor ők immár pontosan 2 évet töltöttek el összesen a lista élén. Elképesztő teljesítmény, melyet vélhetően csak nagyon nehezen tud majd megismételni bárki is.

De az is lehet, hogy soha a közelükbe se jutnak majd…

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×