Ezúttal a TSMC-n keresztül próbálják nehezíteni a Huawei üzleteit.

Tavaly a Huawei és a Donald Trump vezette kormányzat közötti vitától volt hangos a tech-sajtó, viszont mostanra lecsillapodtak a kedélyek. Ám úgy tűnik, még sincs minden rendben a két fél között.

A Reuters belsős információi szerint ugyanis az Egyesült Államok most a TSMC-t pécézte ki magának,

róluk azt kell tudni, hogy az ő gyártósoraikon készülnek a Huawei-ben található Kirin processzorok.

 

Novemberig elvileg nem lesz gond

A TSMC korábban már kinyilvánította, hogy továbbra is kiszolgálják a Huawei-t, lévén a kereskedelmi szigorítások rájuk nem vonatkoznak, tekintve hogy a cég tajvani, nem pedig amerikai. Washington viszont most új irányból próbálná ellehetetleníteni a Huawei processzorellátását. Mivel a TSMC amerikai technológiát is bevet a tajvani gyártósorain, ezért Trumpék szerint igenis felelősséggel tartoznak azért, hogy kiknek gyártanak. Épp ezért a TSMC-nek ki kellene kérnie egy speciális engedélyt, amit az amerikai kormányzatnak is el kellene fogadnia, és csak ezek után gyárthatna az adott partnernek.

Nyilvánvalóan a Huawei kijátszása az amerikaiak célja, hiszen a TSMC gyártósorai nélkül jelentősen visszaesne az eszközök teljesítménye, ha egyáltalán hirtelen meg tudnák oldani az utánpótlást.

A Reuters információi szerint mindez novemberben élesedhet, szóval a Huawei éves felhozatalával még valószínűleg nem lesznek problémák. A TSMC szóvivője azt nyilatkozta, hogy a társaságuk nem válaszol meg elméleti kérdéseket és nem kommentálja az egyes ügyfelei üzleti változásait.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a Huawei-jel az évben.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×