A korábbi SKT 2:1-es győzelmét többen nézték, mint a szezon bármelyik LCK meccsét.

Február 16-án játszották a korábbi SKT, mai nevén T1 vs. Gen.G mérkőzést, mely ritkán látott színvonalat ígért a LCK szerelmeseinek. A meccs hozta is az elvárt minőséget, végül 2:1-re fakerék behúzták a meccset.

A lényeg azonban most nem csak az eredmény, sokkal inkább a meccsre irányuló figyelem. A koreai sztárok rangadója ugyanis minden eddigi LCK meccsnél több nézőt vonzott a mostani szezonban. Az eddig rekordot első meccsnapon tartott T1 vs. DWG összecsapás tartotta, 540 191 nézővel.

A mostani meccset azonban 661 502 ember nézte egyszerre, egy időben.

Forrás: Esports Charts

Érdemes egyébként megfigyelni, hogy eddig a T1 minden meccse bekerül a listába. A cikk megírásának pillanatában nyomják ötödik meccsüket, az eddigi négy pedig ott ül a nézettségi lista csúcsán. Simán lehet, hogy ha a DragonX elleni meccs után már minden Top5-ös meccs hozzájuk kötődik majd.

A koreai nézettség ezzel mélyen a földbe döngölte az európai és amerikai számokat. Az LCS-ben a legmagasabb tavaszi szám eddig 387 299-nél állt meg. Az LEC ennél már magasabban jár, de még a G2 vs. fnatic 475 725 nézője is eltörpül a koreai tömeg mellett.

Elképesztő érdeklődés övezi az idei tavaszi szezont, de meg kell hagyni tényleg egyre jobb meccseket produkálnak a srácok.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×