A Ragadozó madarak majdnem két hete került a mozikba, fogadtatása pedig igen vegyes volt. Kiderült, végül is mennyit hozott a konyhára.

A Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (eredeti címén: Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)) című film február 7-én jelent meg az Egyesült Államokban, nálunk egy nappal korábban, február 6-án indult.

Sokan persze nem tudták, hogy a film a DC karakter Harley Quinn történetét meséli el, így hamar meg is változtatták a címet: most már Harley Quinn: Ragadozó madarak címmel szerepel. Hogy ez a cím segített-e abban, hogy a film jobb számokat érjen el, arra már elemzők adnak választ.

Nos, a Ragadozó madarak összesen 33,2 millió dollárt hozott a nyitó hétvégén az Egyesült Államokban. Ez bizony a legrosszabb nyitó hétvége a DC filmek között, hiszen kevesebb, mint amennyit a Shazam (53,5 millió), vagy a Suicide Squad (133,6 millió) hozott.

 

Ha globálisan nézzük a Ragadozó madarak viszont eddig már 145 millió dolláros bevételnél jár, vagyis valószínűleg jót tett a névváltoztatás. A Box Office Mojo adatai szerint egyébként a film 84 millió dollárból készült, így mondhatjuk, hogy nem jártak olyan nagyon rosszul.

Ami kis hazánkat illeti, Magyarországon 66 moziban vetítik a filmet, a nyitó hétvégén pedig 165.913 dollárt, az az kb. 51 millió forintot költöttünk összesen a Ragadozó madarakra. Azóta persze már többet: 288,124 dollárt költöttünk (február 16-ig), ami már majdnem 90 millió forint.

A Ragadozó madarak jelenlegi értékelése az IMDb-n 6.6 pont. Te mennyit adnál neki?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×