Úgy tűnik, hogy egyes Apex Legends játékosok olyan probléma miatt kapnak matchmaking büntetést, melyről nem is ők tehetnek.

Igen érdekes helyzet alakult ki az Apex Legends-ben. A játékosok mostanában olyan laggot, szerverproblémát észleltek, ami jelentősen megnehezítette a játékmenetet. Annak ellenére viszont, hogy a laggról nem ők tehetnek, mégis büntetést kaptak tétlenségért. Egy Reddit felhasználó,  nearerstephanie jelezte: kb. 10 percig nem léphetett be meccsbe, miután nagyon sokáig laggolt egy Ranked meccsen.

Előbb Code:net hibát kapott, majd büntetést.

Kép forrása: Reddit

A probléma sajnos nem újdonság: sok játékos jelezte, hogy a negyedik évad indulása óta gyakran találkoznak ezzel a hibával. Az Apex Legends fejlesztői közben már beismerték, hogy valóban vannak laggok és fagyások konzolon, amire igyekeznek megoldást találni. Ezzel önmagában nem is lenne semmi baj.

Azzal már sokkal inkább, hogy akik ilyen csatlakozási problémával küzdenek, büntetést is kapnak miatta.

Annak ellenére, hogy a problémát a játék okozza. A fagyásokat, amikor a karakter hosszú ideig nem képes mozogni, több játékos jelezte már, még azok is, akiknek egyébként nincs problémája a kapcsolattal.

Azok a játékosok, akik nem fejezik be a Ranked meccset, büntetést kapnak, ami nyilvánvalóan a sokszor szándékosan kilépő játékosok ellen szól. Azonban furcsa helyzet, amikor egy játékos a játék hibája miatt nem tudja befejezni a meccset. Ennek okán állítólag akaratlanul az adott rang is veszélybe kerülhet. Egy játékos ‘OwO_Pinion_8Ted arról számolt be, hogy a hibának köszönhetően 48 RP-t veszített.

Kép forrása: Reddit

Jelenleg azonban nem világos, hogy az RP elvesztését hogyan határozzák meg, hiszen nem minden játékos járt így. A code:net hiba ellenére nem sokan számoltak be RP-vesztésről.

A Respawn jelenleg vizsgálja az ügyet, persze kérdés, hogy mennyi időbe telik a hiba javítása. Jelenleg viszont benne van a pakliban, hogy aki a szerverek miatt laggol, esetleg büntetést kap.

Te találkoztál már az említett hibával? Kaptál büntetést?

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/?ref=pages_profile_groups_tab&source_id=381780045225012

×