A Fortnite a mikrotranzakciókból tartja el önmagát, viszont van egy-két olyan játékelem, ami talán a mai mércével már túl drágának minősül. Íme a listánk!

A Fortnite tagadhatatlanul sokat köszönhet a kozmetikai rendszerének. A sajátos játékmenet mellett mindenki odáig van a skinektől, alig található olyan játékos a közösségben, akinek ne lenne Outfit, vagy egyéb fizetős tartalom a gyűjteményében.

Mi tagadás, meg tudjuk érteni, az Epic Games tényleg komoly hangsúlyt fektet a skinekre, s ha belegondolunk, néha egy-kétezer forint összességében nem is annyira vészes kiadás, főleg ha egyébként órákat töltünk el a játék világában naponta. A mértékletesség a kulcs, s ha meg tudjuk állni, hogy ne minden egyes új skint vásároljunk meg, akkor attól sem kell félnünk, hogy csődbe visz az egyébként ingyenesen játszható Battle Royale.

Ám vannak olyan tartalmak, amik fölött elment az idő, így ma már a rájuk biggyesztett áron közel rablás megvásárolni őket. Több fórumbejegyzés is szólt már erről a témáról, így a játékosok visszajelzései, valamint a saját véleményünk alapján készítettünk egy listát azokról a tartalmakról, amikért ma pazarlásnak gondolnánk a V-Buckunk elköltését.

Flytrap

A 2018-ban megjelent Outfit akkoriban igazi úttörőnek minősült, viszont mára már közel sem számít speciálisnak. A 2000 V-Buckot mutató árcédula viszont még mindig ott tetszeleg a nyakában, ami a játék egyik, ha nem a leginkább túlárazott Outfitjévé teszi. Se speciális stílus, se ajándék Back Bling, sajnos ez már nem Legendary minőség.

Empress

Te jó ég, mekkora öngólt rúgott ezzel a Pettel az Epic Games… Empress 1000 V-Buckért volt megvásárolható az Item Shopból, ami röhejesen drága, ha azt vesszük, hogy technikailag csak egy Back Blingről beszélünk. Ennyiért már Uncommon Outfiteket is fel lehet oldani és még marad is 200 V-Buck egy olcsóbb Emote-ra. Nem volt kérdés, hogy a listán a helyre.

Ghoul Trooper

Mindamellett, hogy egy legendásan híres Outfitről beszélünk, sajnos nem tudjuk azt állítani, hogy összességében megéri a pénzét. Amikor megjelent még speciálisnak számított, ezért 1500 V-Buckért árult az Epic. Viszont ma már több olyan Uncommon, 800 V-Buckos elem is megtalálható a játékban, ami összességében többet kínál, mint a Ghoul Troopernél.

Epic és Legendary Gliderek és Emote-ok

Ez a kategória véleményem szerint adja magát. A drágább Gliderek nem érnek annyit, amennyiért kínálja őket az Epic, már csak azért sem, mert több ilyen jellegű kozmetikai tárgyhoz is hozzájuthatunk a Battle Pass-nek köszönhetően. Ráadásul nem egy ajándék Glidert adhattunk hozzá a gyűjteményünkhöz az évek során, így összességében meg sem éri költeni ilyesmire.

Az Emote-ok rendszere pontosan ugyan ilyen okok miatt van eltájolva, nem tudunk olyan esetet elképzelni, amikor megérné egy animációért 800 V-Buckot költeni, ha egy új karaktert is kaphatnánk ugyan ennyiért.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×