A hibrid Nintendo PlayStation Super NES prototípus egy aukciós oldalra került fel, a licit pedig már 360 ezer dollárnál tart.

Talán nem sokan hallottatok a Sony PlayStation és a Nintendo hibridkonzoljának prototípusáról, ami tulajdonképpen a Nintendo Play Station nevet viseli. Még a 80-as években a Sony és a Nintendo közösen dolgoztak egy CD alapú konzol létrehozásán. A megállapodás szerint a Super Nintendo új változatának létrehozása volt a cél.

A Nintendo Playstation képes lett volna mind kazettás, mind CD-s játékokat futtatni. Az üzlet azonban kudarcot vallott, és végül mindkét vállalat külön fejlesztette tovább saját konzolját. Prototípus azonban már akkor létrejött, ami rettenetesen ritka, így baromi sokat ér. Összesen csak 200 darab készült belőle.

Nos, egy ilyen hibridkonzol most felkerült a Heritage Auctions aukciós oldalra. A cikk írásának pillanatában a legutóbbi kínált összeg 360 ezer dollár, ami kb. 111 millió forintnak megfelelő összeg.

 

Nyilván nagyon kevesen tehetik meg, hogy egy ilyen konzolra licitáljanak. Az biztos, hogy elképesztő ereklye lehet, és valóban egyedinek érezheti majd magát, aki megszerzi. Bár lehet, hogy közben már nincs háza.

Na, ezért javasoljuk mindenkinek, hogy ha van otthon nagyon régi holmija, azt talán érdemes megtartani. Egyszer még talán baromi sokat érhet. Én például még mindig féltve őrzöm a ritka Dragon Ball kártyáimat. Hátha eljön az idő, amikor milliókért adhatom tovább.

Neked is kéne egy ilyen Nintendo PlayStation?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×