Biztos már előfordult velünk, hogy meccseinken toxic játékosokkal találkoztunk. Lássuk mik azok a tulajdonságok, amik leginkább jellemzőek rájuk.

Az első toxic személyek már az Őskorban is jelen voltak. Látszólag úgy néznek ki, mint mi, ezért is nehéz elsőre kiszúrni őket. A világ változásával, ők is adaptálódtak, és így az idő vasfoga se fogott ki rajtuk. Szépen lassan mindenhova beszivárogtak. Az utcán át, a boltokon keresztül, egyenes a munkahelyekre. Várható volt, hogy a League of Legendsbe is sikerül majd bejutniuk. A játék megjelenésével együtt, ők is felbukkantak.

 Valentin-naphoz közeledve összegyűjtöttünk 5 olyan toxic típust, akik károsak lehetnek számunkra a következő mérkőzéseken.

Az érdeklődő

Ugye milyen jó érzés, mikor valaki érdeklődik irántunk? Szívverésünk szaporább lesz, pupillánk kitágul, több vér jut az agyunkba. Ezek a személyek szeretik kérdésekkel bombázni játékunkat. Mivel egy meccs átlagosan 30 percig tart, ezért céltudatosnak kell lenniük. Ilyenkor nem marad idejük szép kerek mondatokat megfogalmazni, így maradnak a kérdőjelek. Minél fontosabb a kérdés, annál több kérdőjelet küldenek irányunkba. Szeretnek érdeklődni arról, hogy éppen mit csinálunk, vagy hogy merre járunk. Harcok esetén ez halmozottan előszokott kerülni.

A solo lane rebound

Solo lanerként nagyon magányosak tudunk lenni. Ameddig valamelyik dzsungeles nem néz felénk, addig egyedül kell megbirkóznunk egy vagy több emberrel. Ilyenkor jól jön az alsó ösvény segítsége. Mivel a bot és support között érdekházasságról beszélünk, gyakran előfordul, hogy az első harc után válással végződik kettejük kapcsolata. Mivel már képtelenek egy lanen lenni az egyik általában ösvényt vált, és egy új kapcsolattal próbálkozik. Ilyenkor örömmel osztjuk meg az XP-t az elszomorodott alsó ösvényessel, mondván úgyis mindegy, hogy az ellenfél hányas szintű, a lényeg, hogy együtt legyünk és jól érezzük magunkat. Csak figyeljetek, nehogy titeket is hamar elhagyjon.

A karbantartó

Gyakran előfordulnak bugok a League of Legends világában, ezért jól jön, ha a játékra néha ránéz egy karbantartó. A legtöbb javítást a fejlesztők végzik, de előfordul, hogy az ellenőrzést önkéntes szervizelők csinálják. Ezek a személyek a játékba belépve rögtön a középső ösvény tornyához sietnek, megbizonyosodva arról, hogy az még mindig üzemel és képes lesz elpusztítani ellenfeleit. Ráadásul, ha az ellenfél játékosa a helyszínen tartózkodik plusz arannyal is jutalmazza, amiért ott volt.  Miután végzett a vizsgálatokkal gyakran elhagyja a játékot, nehogy bezavarjon a meccsbe. Milyen jó lenne, ha a valóságban is nekünk fizetnének a javításért!

A históriás énekes

Alapvetően játékban sajnos nem látjuk mind a két csapat beszélgetését. Szerencsére a toxic személyek gyakran szeretnek arról regélni, hogy éppen miről folyik a diskurzus, és ezt az ellenféllel megosztani. Ilyenkor aranyos jelzőkkel képesek minket illetni, valamint a különlegességünket hangoztatni. Mivel fontos, amit mondanak, ezért gyakran matematikai alapműveletekkel próbálják hangsúlyozni mondanivalójukat. Leginkább kilenccel szokták megszorozni a szöveget. Emellet gyakran jelzik, ha a játékban elértük a 15 perces álomhatárt, tudatván velünk, hogy az ellenfél már fel tudná adni a mérkőzést.

A nem meta slave

Mindenkinek megvannak a kedvenc karakterei. Van aki színesebb palettával rendelkezik, de van olyan is aki csak egy karakterrel játszik. Általában ezek a játékosuk nevükben, vagy klubjukkal jelzik felénk, hogy nagyon kedvelik az adott hőst, melyet ha elveszítenek a tiltási fázisban, azt nagyon rossz néven veszik. Ilyenkor kiengedve a fáradt gőzt egy hosszú sétát vesznek a szurdokban, általában olyan karakterrel, aki valószínűleg nem az adott szerepkörbe tartozik. Gyakran esik Teemora a választás, és hogy a gyógyulási folyamat sikeresebb legyen idézői képességnek Cleanse-t és Healt választanak. Mastery emote-jukat nem tudják villogtatni, így maradnak a hétköznapi hangulatjelek. Ezeket szeretik mutatni a shopkeepernek, vagy az ellenfél játékosának. Az ilyen embereket jobb magukra hagyni, és nem zavarni. ezért ajánlott, hogy a hős választásnál kihátráljunk.

 

Mérkőzés végén sose felejtsétek el kitüntetni őket figyelmetekkel, és írásban megfogalmazott értékeléssel jelezni a Riot Games felé, hogy milyen nagyszerű emberekkel dobott össze a sors.

Ti még milyen típusokkal egészítenétek ki a listát?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×