Bekerült egyáltalán a játékba? Vagy csak terelés az egész?

Az utóbbi időben rengeteg csalóval futottak össze a játékosok, illetve nemrég kiderült az is, hogy mennyi csalót bannolt a PUBG Corp. Ennek kapcsán többekben felmerült a kérdés, hogy mi a helyzet a PUBG hardveres banjával? Vagy üzemel-e egyáltalán a rendszer? Ezúttal ezt a témát jártuk jobban körbe.

Van hardveres ban a játékban?

Röviden: igen. A régebbi motorosok bizonyára emlékeznek még a 2018-as állapotokra, amikor is már annyi probléma volt a PUBG-vel, hogy a vállalat meghirdette a „FIX PUBG” programot, melynek keretei között bevezették a hardveres bant.

“Személyesen 20-30 embert ismerek, aki hw bannolva van, ők is cheat fejlesztők. És igen, a hardveres ban már ősidők óta része a játéknak. Nagyon sok accountot bannolnak HW ID-re, egyik barátom a 12. ban után kapta meg, csak hát gondolom nem sok csaló jut el a 12. bannolt accountig.” – nyilatkozott Namazso

Ez azt jelenti, hogy az anti-cheat rendszer a csalók gépének bizonyos hardverelemeit is kitiltja, így ha valaki ugyanazzal a géppel próbál ismét bejelentkezni, ismét azonnal tiltja a rendszer.

Oké és akkor miért nem működik?

Korábban egy magyar cheat fejlesztő árulta el, hogy a FIX PUBG projektben szereplő hardveres ban egyfajta átverés, ugyanis a PUBG Corp. még hónapokkal azelőtt aktiválta a rendszert. Erről ő és  az iparágban tevékenykedő ismerősei is meggyőződtek, viszont hamar rájöttek, hogy a rendszer könnyedén kijátszható egy pár ezer forintos pendrive segítségével. A HWID anti-cheat ugyanis mindössze annyit néz, hogy az aktuálisan futó operációs rendszer milyen eszközre van telepítve és ezt tiltja a rendszerből. Viszont ha pendrive-ról fut az OS, akkor egyszerűen tehetetlen az anti-cheat.

Persze ezek a tavaly év eleji állapotokat tükrözik, de a számokat elnézve nem javult túl sokat a rendszer.

A PUBG Corp. nemsokára bővebb információt is elárul majd a hardveres banokról, erre egészen az első havi összegző blog bejegyzésig várnunk kell, ami elvileg március elején érkezik majd.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

 

×