Nagyon nem működik az átállás az új Unreal motorra. Az Epic igyekszik minden nappal egyre stabilabbá tenni a Fortnite-ot, jelenleg nem túl nagy sikerrel.

Lehetett rá számítani, hogy a v11.50-es ciklus nem lesz a legstabilabb időszaka a Fortnite-nak. A fejlesztők frissítették a játék motorját, már az új Unreal Chaos Engine dolgozik az Epic Games sikerjátéka alatt. Szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz. Ez pedig hatványozottan igaz ebben az esetben.

Folyamatosan érkeznek a stabilitást javító frissítések a különböző platformokra. Két napja egy meglepetés Patch futott be iOS-re, Xboxra és Switch-re, tegnap pedig a PlayStation 4 tulajok örülhettek egy kisebb törődésnek.

Legalábbis papíron örülniük kellett volna. A gyakorlatban viszont sokan inkább sírnának az eredményt látván.

The state of console (PS4) after today’s stability patch. Maps don’t render, constant lag spikes & loading screens are freezing. from FortNiteBR

A Sony gépein jelenleg egyáltalán nem lehet megbízni a játékban. Akár egy pillanat is elég ahhoz, hogy a szórakoztató játékmenetből káosz alakuljon ki. Többen jelezték, hogy a legfrissebb javítás, ami a lagokat, s egyéb grafikai és fizikai hibákat kívánta volna orvosolni, csak rontott a helyzeten.

Bármikor széteshet ugyanis a karaktereink alatt a pálya PS4-en. Arról nem is beszélve, hogy a kozmetikai rendszer is romokban áll.

Utóbbi kiemelkedően kellemetlen, elvégre ez egy olyan eleme a játéknak, amiért sokan pénzt áldoznak. Annál nagyobb öngól pedig nincs is, hogy a skinek, amikből él a játék, nem működnek rendeltetésszerűen.

Vagy be se töltenek a kozmetikai tartalmak, vagy valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva menet közben lecserélődnek. Bizony, utóbbi igencsak meg tudja zavarni a játékosok nyugalmát, ugyanis bármikor megtörténhet, hogy a hőn szeretett Ninja Outfitünk egyik pillanatról a másikra átalakul egy teljesen más tartalommá.

Az Epic Games tehát most rendesen meg kell dolgozzon a pénzéért, az aktivált javításhoz egy újabb frissítést kell készíteniük, amiről tegnap óta tudjuk, hogy nem egy sétagalopp.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×