A népszerű tinisztár, Billie Eilish életében bizony ott vannak a videojátékok, sőt egyik híres dalának alapját is egy játék inspirálta.

Nemrégiben írtunk arról, hogy a Grammy-díjas Billie Eilish édesanyja színészként több játékkarakter hangját adta már. Maggie Baird szerepelt a Mass Effect-ben és a Final Fantasy-ban is. A videojátékok szeretete tehát egyértelműen része a családnak. Eilish ráadásul egy interjúban egy másik érdekes infóról is beszélt.

Méghozzá, hogy a Bad Guy című sláger egyik részének alapját a PopCap Games, Plants vs Zombies című játéka inspirálta.

A Rolling Stone magazin interjújában Eilish és testvére Finneas a Plant vs Zombies játékról beszélt. Elárulták, hogy a dal egyik részének alapját (chorus hook) a Plants vs. Zombies átdogozott dallama képezi. Bátyja hozzáteszi, hogy ez egyébként nagyon hasonlít a Disney Channel 2007-es Varázslók a Waverly helyből című sorozat főcímdalára.

 

Nyilvánvaló, hogy ez a nem szokványos megközelítés megtérült. Mivel Bad Guy megkapta az Év Dalának járó díjat a 2020-as Grammy Awards-on, és a fiatal művész számára megnyitotta a lehetőséget, hogy ő énekelje a következő James Bond film betétdalát.  Ő nyerte az év dala, az év albuma, a legjobb popalbum és az év fiatal művészének díját is.

Nos, a kérdés mindenképpen az, hogy most ennek a videojátékos kapcsolatnak mi örülünk, vagy sem? Mert persze tök jó, hogy a videojátékok sokféle inspirációul szolgálnak, de most akkor Billie Eilish és tesója lenyúlták a dallamot? Plágium?! Na jó, nem, ennyit nem ér az egész. Haladjunk tovább, ezen kívül nincs itt semmi más látnivaló!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×