Egy Twitch streamer bebizonyította, hogy a való élet kihívásai ellenére is képes olyan nehéz játékokkal játszani, mint a Dark Souls.

Egy február 11-i stream során HandicapableOne legyőzte a Dark Souls játék egyik legerősebb bossát, a Slave Kinght Gael-t úgy, hogy a kontrollert az állával irányította. Ez persze nem ment elsőre, öt órán keresztül kellett próbálkoznia, mire sikerült.

„Túl sokáig tartott” – mondta utána kissé csalódottan.

 

HandicapableOne régóta ismert arról, hogy állával használja a kontrollert. Korábban a Dot Esport írt róla, hogy a streamernek Duchenne-izomdisztrófiája van, az izomsorvadások egyik legismertebb formája, a ritka genetikai betegségek egyik leggyakrabbika. Ez persze nem akadályozza abban, hogy gamer legyen, ugyanis talált módot arra, hogy a betegség ellenére tudjon játszani.

„Sokat kutattam a megoldást, aztán kitaláltam egy olyan setupot, ami megfelelő. Örülök, hogy találtam valamit, ami működik, mert gyerekkorom óta gamer vagyok” – mondta. Bár bárki büszke lehet arra, hogy ha legyőzi a Dark Souls egyik legerősebb ellenfelét, az hogy HandicapableOne ezt a különleges állal irányítható kontrollerével teszi, mindent űberel.

„Van egy szoftverem, ami lehetővé teszi, hogy a gombokhoz billentyűket rendeljek hozzá. Így tulajdonképp nem a kontrollerbeállításokat használom. Van egy baloldali joystick a mozgáshoz is” – mondta. Ezen kívül a kontroller D-padját is használja, az állával.

Nem ez az első hasonló kihívás, amit HandicapableOne a Twitchen közvetített. A Dark Souls Jump Kinget például 66 óra után tudta legyőzni. Azóta pedig már új kihívásba vetette bele magát: a szintén nem könnyű Cuphead játékot próbálja végigvinni.

Gratulálunk HandicapableOne-nak, hogy a nehézségek ellenére igazi gamer maradt, és egyre magasabbra emeli a szintet!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×