Három mapos őrületben dőlt el a felsőági továbbjutás sorsa a G2 vs. fnatic negyeddöntőben. Az első és a harmadik map is a 12. körig ment.

A felsőági negyeddöntőbe veretlenül érkező G2 (soraiban a magyar support, SirBoss) az egy vereséget már begyűjtő fnatic ellen meccselt. A győztes az elődöntőbe jut, a vesztes lecsúszik az alsó ágra.

Jól indult a meccs a G2-nak, a magyar játékossal felálló Rainbow Six csapat könnyedén hozta a köröket Kafe Dostoyevsky-n. Pedig mindkét csapat játssza ezt a mapot és még egyikük sem veszített rajta, szorosabb eredményt vártunk volna.

A harmadik kör után meg is jött az a szoros meccs, a 12. körben dőlt csak el a győztes.

6:5-ös G2 vezetésnél végül az döntött, ki hibázik kevesebbet a nagy izgulásban. Kettős emberelőnyből jött vissza a fnatic, de valahogy aztán csak behúzta a G2. SirBoss-ra külön is figyelve kijelenthetjük hogy egyáltalán nem játszik rosszul, hozza a szintet. Stabil, viszont nem kiemelkedő, tipikus support játékos. Az viszont sajnos látszik, hogy csak az utolsó pillanatban érkezett, az összhangban még vannak hibák egy ilyen nagy téttel bíró meccsen.

Jöhetett Border, ahol a fnatic támadó oldalán még megmaradt a Kafén látott kiegyenlített játék, 3:3 volt az állás a félidőben. Aztán a védekezés már sokkal jobban ment Tex-éknek, úgy nyertek 4 kört védő oldalon, hogy a G2 csak egyet tudott betámadni. Ezzel 7:4 a fnatic-nak, jöhetett a harmadik map, Villa.

A remek fnatic védelem eldöntötte a meccset

Az első félidőben elképesztő formában játszott a fnatic. 3:0-ás vezetés után végül 5:1-re elhúztak a félidőben. Támadó oldalon tehát csak két kör kellett, és megvan a felsőági továbbjutás. Az izgalmakra itt sem lehetett hiány, csak úgy mint az első map, ez is a 12. körben dőlt el.

6:5-ös fnatic vezetésnél végül nem jött össze a hosszabbítás a G2-nak, így 2:1-es fnatic győzelemmel SirBoss és csapata az alsóágra került. Az elődöntőben fnatic vs. TSM meccset rendeznek, a G2 pedig a NiP ellen játszik az alsóágon.

Kemény küzdelem volt, de van még visszaút. Akár a döntőig is, reméljük SirBoss még sokáig képernyőn lesz!

×