Az Nvidia nemrég indult felhőalapú szolgáltatása sok játékot kínál, kivéve azokat, melyeket az Activision Blizzard adott ki.

A Nvidia épp a múlt héten indította el felhőalapú streaming szolgáltatását, ami a vállalat ígérete szerint komoly versenytársa lesz a Google Stadianak, vagy a Project xCloud-nak. A GeForce Now több mint ezer játékot kínált az induláskor, de a listán már nincs egyetlen olyan cím sem, mely az Activision Blizzard kiadótól származik – írja a GameRant.

Az Nvidia hivatalos fórumán ma bejelentették, hogy minden Activision Blizzard játék lekerül a szolgáltatás játéklistájáról, a játékkiadó kérésére. Így a szolgáltatásban sajnos nem játszható egyetlen Call of Duty, Diablo, Hearthstone vagy Overwatch játék sem. Az Nvidia megjegyzi, hogy bízik abban, hogy a jövőben együtt működhetnek majd az Acitivision Blizzard kiadóval, és újra elérhetők lesznek a játékok. A jelenleg elérhető címeken kívül még 1500 játékhoz kértek engedélyt a szolgáltatáshoz.

Kép forrása: Nvidia

Hogy pontosan miért kellett minden Activision Blizzard címet egy héttel a szolgáltatás indulása után levenni a listáról, azzal kapcsolatban nem adtak magyarázatot. Hogy az Nvidia a különböző kiadókkal milyen megállapodást kötött, arról nem osztottak meg információkat. Valószínűleg nem voltak megfelelőek a feltételek.

Persze a hírnek nem mindenki örül, főleg azok, akik már előfizettek és kifejezetten ezért vettek meg Activision Blizzard játékokat. Káruk nyilván nem keletkezik, hiszen a játékokat más szolgáltatásban használni tudják.

A GeForce NOW felhőalapú játékszolgáltatás támogatja a 1080p felbontást 60 képkocka / másodperc mellett. Annak ellenére, hogy elvesztették az Activision Blizzard címeit, az Nvidia folyamatosan bővíti az elérhető játékok listáját.

A GeForce NOW 2020 februárjában indult.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×