Fagy vagy nem fagy? Ez itt a kérdés!

Az egész világot megrendítette az Apple tavaly, amikor is bejelentették a legújabb Mac Prót, amivel végre ismét egy remek gépet tett asztalra a cég, a korábbi változat ugyanis nem igazán győzte meg a vásárlókat. Az új Mac Pro a gépház dizájnja és a hozzá tartozó árcédula mellett kapott hideget-meleget. Az biztos, hogy nagyon kevesen nem látták az Apple új termékét. Azóta már kereskedelmi forgalomba is megvásárolható az új gép, aminek a legfullosabb verziója több, mint 18 millió forintba kerül.

Rengeteget spórolhatunk, ha nem az Apple-től vásároljuk a különböző hardvereket / Kép :YouTube

Persze mivel teljesen moduláris a gép, így a hozzáértők maguk is kicserélhetik a szükséges alkatrészeket, így pedig rengeteget spórolhatunk pár perc utánajárással. Jonathan Morrison is hasonlóképp tett, ő egy külső oldalról rendelte meg a Mac Próhoz tartozó 1,5 TB memóriát és nem mellesleg egy 28 magos Intel Xeon W processzor teljesített szolgálatot az AMD Radeon Pro Vega II mellett.

Ez a gép nagyjából 16 millió forintba kerülne, ha az Apple-nél szeretnénk egy hasonlót összerakni. Morrison pedig letesztelte az általa ismert leginkább memóriára éhes alkalmazással a gépet, ami nem más, mint a Google Chrome.

A memória mellett a 28 magos processzor sem unatkozott (erről a kék csíkok árulkodnak) / Kép: YouTube

A mérés

Morrison 6 000 Chrome lapot nyitott meg egy script segítségével és mielőtt még arra gondolnánk, hogy üres lapokról van szó, eloszlatjuk a gyanút: a felhasználó ugyanis direkt különféle népszerű – javarészt tech – oldalakon tesztelte a 16 milliós gépét.

Noha hihetetlenül hangzik, de a Mac nem omlott össze a 6 000 lap megnyitása után sem.

Ebből is látszik egyébként, hogy az OSX meglehetősen stabil operációs rendszer, épp ezért olyan népszerű a profik körében. A Chrome persze ennyi megnyitott oldallal szépen beleharapott a memóriába: 1,4 TB -nyi RAM-ot használt a program miután 24 órát futott a gép.

 

Az OSX pedig ezek után is használható maradt. Az elején gond nélkül futott minden, noha a 24 óra letelte után az egyik Chrome ablaknak sikerült befagynia. Morrison megpróbálta bezárni azt, amivel sajnos az összes Chrome-ot sikerült kilőnie.

A rendszer mindezek ellenére nem fagyott le, szóval a Mac Pro kiállta a próbát.

A teljes videót itt találjátok:

 

Az persze egy másik kérdés, hogy mindettől függetlenül a Mac Pro megér-e 16 millió forintot. 

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×