Az amerikai haditengerészet ismét az esport mellé áll. Két nagy szervezettel is együttműködnek, hogy megjelenjenek a rendezvényeken és bevonzzák a fiatalok érdeklődését.

Az Egyesült Államok Hadserege 2018-ban jelentette be, hogy összeállítja saját esport-csapatát, mely egyébként mai napig működik. Nemrég pedig az Egyesült Államok Haditengerészete jelentette be, hogy ők is belépnek az esport világába: az ESL North America és a Dreamhack partnereként – írja a PCGamer.

Ez azt jelenti, hogy a Dreamhack Anaheim and Dreamhack Dallas rendezvényeken a haditengerészet több szinten is megjelenik. Egyrészt saját programokat tartanak, ahol a rajongók különböző játékokban küzdhetnek meg jelenlegi és már leszerelt katonákkal. Másrészt a haditengerészet, mint márka a Dreamhack események közvetítésében is megjelenik majd, aminek célja, hogy az esport ökoszisztéma részévé váljon.

„Izgatottak vagyunk a DreamHack és az ESL együttműködés kapcsán, amivel belépünk az esportok életébe” – mondta Brendan R. McLane, az amerikai haditengerészet toborzási parancsnoka.

„A haditengerészethez – hasonlóan az esporthoz – különféle készségek és feladatkörök szükségesek, valamint folyamatos fejlődésre van szükség. Partnerségünk jó bizonyíték arra, hogy az Egyesült Államok Haditengerészete elkötelezett az esport és esport rajongók mellett” – tette hozzá.

„Az ESL és a DreamHack folyamatosan keresi a lehetőségeket a rajongók számára. Az USA Haditengerészetével fenntartott partnerségünk lehetővé teszi számunkra, hogy kiemeljük ezeket az egyedülálló élményeket csatornáinkon keresztül” – mondta Paul Brewer, az ESL partnerségekért felelős alelnöke.

Persze a Haditengerészetnek ugyanolyan joga van reklámoznia magát egy esport eseményen, mint például a Monster energiaitalnak. Ugyanakkor valamelyest mindennek célja a toborzás is, hogy ilyen módon is elérjék a fiatalokat. Nyilván tehát van célja annak, hogy mind az Amerikai Hadsereg, mind a Haditengerészet szeretne megjelenni az esportok világában.

A US. Army Esports egyébként egy az amerikai hadsereg által támogatott 2018-ban indult esport csapat. Indulásukkor bejelentették, hogy a csapatokat indítanak Call of Duty, CS:GO, Fortnite, League of Legends és PUBG versenyeken. Később még Gears 5 csapatukhoz is toboroztak játékosokat.

A Dreamhack Anaheim február 21–23, a Dreamhack Dallas pedig május 22–24 között zajlik.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×