Az Esports Talk Youtube csatorna állítása szerint egy CS:GO bajnokság teljes mértékben meg volt bundázva. Erre van pár bizonyíték is.

Azt nagyjából már minden kedves olvasónk tudja, hogy az esport – főleg külföldön – egyre jövedelmezőbb üzlet, így az sem meglepő, hogy sokan nyerészkedésre használják. A Valve és a CS:GO esetében ez több ponton is igaz, ezért is szüntették meg nemrég a CS:GO kulcsokat, amiket pénzmosásra használtak.

Legutóbb viszont állítólag egy CS:GO esport-verseny, a LEGENDS.BET L33T CUP célozta meg a nyerészkedést, aminek eredményeit előre eldöntötték. Legalábbis nagyon gyanús dolgok történtek a versenyen. Jake Lucky Youtuber szerint egyes meccseredmények, valamint a szponzorok körül is furcsaság tapasztalhatók.

Lucky első bizonyítéka a Na’Vi Junior és a Skin Ogres nevű bolgár csapat közötti januári 30-i mérkőzés esete. Az első fordulóban minden rendben zajlott, majd a másodikban a Skin Ogres gyanúsan gyorsan győzte a le a Na’Vi Jr.-t. A Na’Vi egyik játékosa a Twitteren azt írta: az első mapot megnyerték, majd a másodikon igen hamar ledarálták őket, esélyük nem volt. A Na’Vi Jr. egyébként 2:1-re nyert, de ez nem jelenti azt, hogy elégedettek.

 

„Két csapattal játszottunk ezen a versenyen, akik csalást használtak. Azt hiszem, itt az ideje befejezni ezt a versenyt, nem számít az eredmény. Mérges vagyok, mert olyan csapatokat hívtak meg, akik csalnak, ráadásul nem használtak anti-cheatet” – írta ami.

Ami a csapatok illeti: a Copenhagen Flames, a Na’Vi’s academy, a HellRaisers mellett a Skin Ogres és az Axis gyanúra ad okot.

Kép forrása: Twitter

„Hogy lehet, hogy a Team Axis, aminek képe sincs, a résztvevők közt van? Ők és a Skin Ogres hogy kerültek be? Joggal kérdezheted” – teszi fel a kérdést Lucky a videóban. A Skin Orgres és az Axis csapatáról sokat nem lehet tudni, nincs Liquipedia oldaluk. A Skin Ogres csapata a HLTV oldal szerint most vett részt először versenyen.

Lucky felhívja a figyelmet arra is, hogy nem csak furcsa csapatok, de furcsa szponzorok is jelen voltak a verseny mögött. A két fő szponzor a Legends.bet és az Overman, amik nem rendelkeznek aktív követőkkel a Twitteren. Az esemény főtámogatója a Legends.bet, egy CS:GO fogadóoldal, ami jelenleg nem aktív, elvileg fejlesztés alatt áll.

Kép forrása: Twitter

Annyi viszont látszik, hogy az Axis csapatában két magyar játékos is van: Barcode és MustanG. Barcode tavaly szeptemberig volt a Budapest Five tagja, a Liquipedia oldalán az Axis tagsága nem is látható, elvileg nem is vett részt versenyen tavaly óta. Rajta kívül egyébként egyik tagnak sincs saját oldala. Ezzel kapcsolatban a Facebookon felvettem a kapcsolatot Barcode-dal, amennyiben válaszol, kiegészítem a cikket.

Ha ez még nem lenne elég, az Axis csapatát közben január 23-án kizárták a versenyből, mivel elég bizonyítékot találtak arra, hogy egyik játékosuk „nem játszott tisztességesen”. A megfogalmazás alapján biztosra vehető, hogy a versenyt megbundázták.

„Nem vádolok senkit, egyszerűen csak megpróbálok rámutatni a nyilvánvaló bizonyítékokra, amik arra utalnak, hogy ezzel a versennyel valami nincs rendben” – mondta Lucky. Persze a CS:GO esport sem mentes a botrányoktól, ám miközben erről írtam, én magam is furcsának találok egy-két dolgot.

Te mit gondolsz? Valóban meg volt bundázva ez a verseny a szervezők által, vagy csupán a csapatok tették gyanússá az egészet?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×