Mesterséges Intelligenciával tanácsokat adni a játékosoknak teljesen rendben van, de mikrotranzakciókkal kezdeni kicsit túlzás…

Az All Gamers szúrta ki, hogy a Sony egy új szabadalmi kérelmet adott be. A leírásban egy olyan rendszer képe körvonalazódik, amely mesterséges intelligencia segítségével képes felmérni, hogyan küzdheti le a játékos az előtte lévő akadályokat.

Természetesen ide tartoznak az olyanok is, hogy „ha használod ezt meg ezt a képességedet, azzal le tudod gyengíteni ezt a bosst”. Ez teljesen rendben is lenne. Viszont a szabadalomnak része az is, hogy a rendszer végignézi, milyen DLC-k vagy mikrotranzakciós tárgyak azok, amelyek segítségével könnyebbé válik a játék.

Sony

Illusztráció a szabadalomból | Kép forrása: All Gamers

Nem a Sony az első, aki AI segítségével venné rá a játékosokat, hogy többet költsenek a játékokban. Ahogy arra a Video Gamer is emlékeztet, 2015-ben az Activision is hasonló szabadalmat nyújtott be, bár az még egy fokkal ördögibb volt. A rendszer lényege az volt, hogy multiplayer játékokban olyanokkal párosít össze, akik már sok pénzt költöttek a mikrotranzakciós shopokban. A terv persze az, hogyha látod milyen menő kardja/páncélja/akármije van a másiknak, majd neked is megjön a kedved, hogy megvedd azokat.

Ám természetesen pusztán a szabadalom benyújtása nem jelenti, hogy ténylegesen meg is valósítanák a projektet. Viszont jól mutatja, hogy a nagy stúdiók még mindig a mikrotranzakciókban látják a jövőt – és ez valószínűleg nem is fog változni.

Ti hallgatnátok egy ilyen AI-ra, ha mikrotranzakciót ajánlana az előrehaladáshoz?

×