A NiP hivatalos fejhallgatója járt nálunk egy alaposabb teszt erejéig.

Őszintén szólva már régóta szemezgetek az Xtrfy H2-vel, ugyanis ránézésre megszólalásig hasonlít a Hyperx Cloudra, de a netes képek alapján mégis minőségibbnek tűnik. A specifikációk is nagyjából stimmelnek, nagyjából csupán az Impedanciában különböznek, ugyanis a H2 32 Ohmos, ami elsőre kicsit soványkának tűnik, de ezek csak számok, a lényeg úgyis élesben dől el.

Csomagolás

A fejhallgató mellé egy mikrofont, egy kábelhosszabbítót és elosztót csomagoltak, illetve a Pixel ajándék bőr párnákkal is meglepi a vásárlóit a gyári szövet mellé, ami jó fej dolog, így ugyanis a garnitúra kétszer olyan hosszú ideig kibírja. Az Xtrfy viszont nem halmozott el bennünket az extrákkal, pedig a 29 ezer forintos árkategóriában nem ritka, hogy valami plusszal is meglepjék a vásárlókat.

Külső

Nos, a képek nem hazudtak, kézbe véve is az első szó, ami eszünkbe jut, az a minőségi jelző. Az Xtrfy mérnökei puha, gumiszerű matt borítást dobtak kívülről a fém részekre, ami sajnos úgy gyűjti az ujjlenyomatot, mint az NCIS. A fejhallgató 53 mm-es hangszórókkal rendelkezik, amelyek egy kicsit meg vannak döntve északi irányba.

A fejpántot műbőr borítja, amit egy sárga varrás rögzít, hogy az évek során ne legyen probléma az anyag elhasználódásával. Erre egy szavunk sem lehet. Továbbá a fejtartó pánt is kellemesen párnázott, így hosszabb viselés során sem érződik nehéznek a fejhallgató, noha 360 grammos súllyal rendelkezik, amennyiben a mikrofont is felpattintjuk, anélkül 30 grammal könnyebb.

Alapvetően egy 1,2 méteres kábellel látták el, ami tökéletes egy laptop vagy egy konzol mellé. Ezen helyet kapott egy hangerő állító, amivel a mikrofon érzékenységét is állíthatjuk. Jópofa cucc! Erre jöhet a 2 méteres ajándék hosszabbító kábel, illetve egy 20 centis adaptert is kapunk, amennyiben a hangkártyánkat két külön audiocsatlakozóval látták volna el.

Kényelem

Mint korábban említettem, a memóriahabos fejpárna rettentő jó dolog, ugyanis hosszabb használat esetén sem nehezedik az eszköz a fejünkre. Viszont végig olyan érzésem volt, mintha ezt nem az én fejemre találták volna ki. Míg a konkurencia termékei szinte kivétel nélkül rácuppantak a fülkagylómra, addig a H2 némileg kitartott.

Ezért odaadtam két kollégámnak is és kíváncsian vártam, hogy ők mit mondanak. Sajnos ők is hasonló konklúzióval tértek vissza.

“Valahogy nem az igazi, egyszerűen nem fekszik jól a fejemen. A fejemet nem terheli, de kényelmesnek nem mondanám” -jellemezték

Xtrfy ide vagy oda, kétlem, hogy a NiP-esek önszántukból szívesen használnák, amikor annyi jobb konkurens van a piacon.

Hangzás

Több rendszeren is megjárattuk az Xtrfy H2-t, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle rendszeren használjuk a hangszórókat. Először a munkahelyi gépen szólaltattuk meg, ami egy HP Probook G6-ot takar. Ennek a hangrendszere hozza a tipikus átlag laptopokét. Őszintén megvallva az első hallásra eléggé elkeserítő volt, de persze tudjuk, hogy a hangszórókat be kell járatni, ez alól a fejhallgatók sem képeznek kivételt, így egy hét után már javult a helyzet, de nem túl sokat. A H2 ugyanis rendkívül nehezen hajtható. Egyszerűen az az ember érzése, hogy kell neki egy jobb fajta hangkártya, mert erőtlennek hat.

Ennek köszönhetően az asztali gépen már más volt a helyzet. Itt már egy középkategóriás külső hangkártya gondoskodott a hangképzésről, ami nem más, mint a Creative Sound Blaster X-Fi HD (SB1240).

Itt már érezhető volt a javulás, így már volt a zenéknek dinamikája, a magasok is rendben voltak, viszont a mély tartomány nem az igazi, pedig a bőrpárnák voltak szolgálatban. Játékokban ez lehet, hogy jól jön, de a zenék esetén egyszerűen kevésnek érződik a H2 által nyújtott teljesítmény.

Némi szoftveres tuning után már nem volt hiányérzetem, persze az sosem ideális, ha bele kell nyúlni az EQ-ba.

A közepek sem alkottak kiemelkedőt, de a legnagyobb probléma, az a kissé fátyolos hangzás. Mintha egy kendőn át hallgatnánk a zenét, egyszerűen nem érződik a közelség, amit egyébként szoftveresen szintén javíthatunk, de ezt nem nekünk, hanem a gyárnak kellett volna finomhangolnia. A hangkártyán a “Cristal Clear” funkció használata után már jóval közvetlenebbnek érződött a hangrendszer, némi basszus rápakolása után pedig a mélyek is nagyjából rendben voltak.

Az átlagos gamer viszont általában nem használ külső hangkártyát, így a gépem gyári hangkeltőjével is leteszteltem, hogy mit tud a H2. A játékokban nem volt probléma, a trappot meghallottam, a beazonosítása már nem volt olyan egyszerű, köszönhetően a kissé fátyolos hangzásnak, itt viszont még jól is jött, hogy a robbanásoknál a basszus nem viszi szét a fejemet. Zenehallgatásnál viszont egyből érződött, hogy ez így kevés. Kevés dinamika, gyenge mélyek, viszont kielégítő magas hangok jellemezték. A hangkártyát viszont maximumra kellett csavarni, míg mondjuk egy Clouddal el lehet lenni 20%-on. Ebből is látszik, hogy mennyire elkél egy izmosabb hangkártya az Xtfy H2 mellé.

A mikrofon pedig hozta a kötelezőt. Nyilván nem várunk el stúdióminőséget. A kommunikációval nem lesz gond, szerencsére nincs dobozhangja. A mikrofon fémszerű, hajlítható kábele viszont első osztályú. Bárcsak minden ilyen fejhallgatónak hasonló lenne…

 

 

Köszönjük a Pixelnek, hogy rendelkezésünkre bocsátották a terméket.

 

 

Összefoglalás

Xtrfy H2 teszt – Prémium feeling a középkategóriában


Szerzői értékelés

6

Abszolút vegyes érzések kavarognak bennem. Noha a külseje rendkívül minőségi látszatot kelt, felvéve már valahogy nem az igazi. Játékok terén hozza az elvárhatót, de amint zenehallgatásra kerül a sor, sajnos elvérzik. A kevés dinamika, kevés mély és a nem túl tiszta hangzás rányomja bélyegét a H2-re. Ezek után kissé nagyképűnek érződik a "built on experience" felirat, ami több helyen is visszaköszön. Az Xtrfy 28 990 Ft-os listaáron kínálja, viszont nem ritka az akció. Jelenleg 20 ezer forint a legolcsóbb helyen, ennyiért nem érződik rablásnak, tekintve a felhasznált anyagok minőségét. Játékra nem rossz választás, aki viszont a játékon túl zenehallgatásra is szeretné használni, az könnyen talál jobbat.

Minőségi anyaghasználat

Jó mikrofon

Játékokban hozza a kötelezőt

Jó magasok

Hangerőállító

Nincs semmi gyári extra a dobozban

Nagyon igényli az erősítést

Fátyolos hangzás

Kevés mély

Gyenge zenei teljesítmény

Nem illeszkedik tökéletesen a fejünkre

 

 

Olvasói értékelés

0

A termékhez nem tartozik leírás.

3 990 Ft

Kosárba

A termékhez nem tartozik rövid leírás.

Bár nem egy hosszú videó, de kiválóan jellemzi a videojáték-karakterek mozgását. A paródia igen népszerű lett a Twitteren.

Gyászol a filmes és a videojátékos világ. Elhunyt az egyik legkiemelkedőbb zeneszerző, az olasz Ennio Morricone. Több nagy sikerű videojátékba is készített zenét.

Ben Yedder twitteren reagált az új TOTSSF lapjára, ez alapján pedig biztosra vehetjük, hogy pontosan tudja, mennyire nem szeretik a játékosok a FUT lapjait.

×