A Ubisoft nem nyugszik: a következő pénzügyi évben is több tripla A-s címet tervez kiadni. Nem maradunk játék nélkül 2020-ban sem.

Pont tegnap készítettünk egy összefoglalót arról, hogy milyen játékmegjelenések várhatók a következő időszakban. Közben a Ubisoft kiadta a jelenlegi pénzügyi év harmadik negyedévének jelentését, melyből az is kiderül, mik a terveik a jövőben – írja a VG247.

A 2020-21-es pénzügyi évben eszerint a kiadó 5 AAA-s játék kiadását tervezi, kisebb címek mellett. Közülük eddig hármat már hivatalosan is bejelentettek, így a másik kettőre egyelőre csak tippelni tudunk. Pletykák persze az utóbbi időben voltak bőven: szóba került ismét a Splinter Cell és a Prince of Persia is. Nem beszélve az Assassin’s Credd Ragnarökről.

„Az elmúlt hónapokban fejlesztettük a szervezeti felépítésünket, hogy jobban tudjunk összpontosítani a nagy potenciállal rendelkező jövőbeli projektekre. Nagyon izgatottak vagyunk az 5 új, tripla A-s játék ötlete kapcsán, melyek a 2020-21-es pénzügyi évben jelennek meg” – mondta Yves Guillemot vezérigazgató a sajtóközleményben.

Kép forrása: eGamers

Az 5 cím közül három egyébként a harmadik negyedévben várható (2020. október 1. és december 30. között), a másik kettő pedig a negyedik negyedévben, azaz 2021 elején (2021. január 1. és március 31. között). Guillemot hozzáteszi, hogy a Beyond Good & Evil 2 nem tartozik az öt cím közé.

Azt viszont tudjuk, hogy a Rainbow Six Quarantine, a Watch Dogs Legion, valamint a Gods and Monsters a következő pénzügyi évben jelenik meg, valószínűleg ez a három az 5 cím közül. Noha keveset tudni arról, hogy mi várható még, egy bennfentes a Far Cry franchise újabb részét emlegeti, kiemelve, hogy nem lesz köztük új Splinter Cell cím.

Ami egyébként az elmúlt pénzügyi évet illeti, a Ubisoft boldog, hiszen a Rainbow Six Siege több mint 55 millió regisztrált felhasználót számlál, decemberben pedig rekordokat ért el a havi aktív felhasználók tekintetében. A Ubisoft bevételei 73 százalékkal növekedtek az 2019-20-as pénzügyi év első 9 hónapjában. Úgy tűnik, hogy a Uplay+ is sikereket ért el, hiszen annak fejlesztését tervezik.

Az utóbbi pénzügyi negyedévben a 456 millió dollárt keresett, az elsődleges platform pedig PS4 volt, utána jön a PC.

Kép forrása: Ubisoft

Te melyik új Ubisoft játékot várod leginkább 2020-ban?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×