A Business Insider legújabb riportja szerint csúszhat a Sony és a Microsoft következő konzolgenerációjának megjelenése a kínai koronavírus miatt.

Már tűkön ülve várja a világ, hogy mire lesz képes a két nagy konzolóriás, a Sony és a Microsoft következő generációja. Ám sajnos a legfrissebb jelentések szerint lehetséges, hogy a vártnál tovább kell várni az új gépekre.

A Business Insider jelentése szerint a Jefferies Group, befektetési bank és a pénzügyi szolgáltató társaság figyelmeztette a piacot, hogy ha a cégek hosszú ideig szüneteltetik a munkálatokat, akkor mindez befolyásolhatja a kiadások ütemezését is.

Márpedig mind a Sony, mind pedig a Microsoft éppen szünetet tart a Kínából érkező koronavírus miatt. Nincs értelme félvállról venni a fenyegetést, már a WHO is globális vészhelyzetet hirdetett.

„A videojáték-ágazat szépen lassan belefut egy olyan kellemetlen helyzetbe, amire még nem nagyon volt példa eddig. Megváltozhat a karácsonyi szezon tervezett felépítése.”

Ugyan a játékok nagyját Európában, Észak-Amerikában és Japánban fejlesztik, a gépek összeszerelésének közel 100%-át Kínában végzik. Jelenleg pedig nem lehet ilyen jellegű munkákat végezni az ázsiai régióban a vírusfertőzések miatt.

 

Komoly érvágás lehet ez a Sony-nak és a Mictrosoftnak, ugyanis az előrejelzések szerint ez lehetne a legeredményesebb start az eddigi konzolgenerációk közül. A kínai gyártás miatti késésről már a Nintendo is figyelmeztetett Japánban.

Sajnos a koronavírus nemcsak a videojáték-ipar fejlődését, hanem az esportokat is befolyásolja. Mind az Overwatch League-et, mind pedig a League of Legends Pro League startját el kellett halasztani a vírus miatt.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×