Mint minden online játékban, a CS:GO-ban is vannak internethuszárok, akik szeretik bosszantani a többi játékost. Egy új report-rendszernek köszönhetően hamarosan mindegyik elnémulhat.

Az online játékok közössége sajnos nem minden esetben a szofisztikált kommunikációról ismert, amit a játékok fejlesztői is jól tudnak. Sajnos előfordul, hogy egyes emberek agressziójukat a játékon belül vezetik le, melyre tökéletes a játékon belüli írott vagy voice chat. Ugye mute-olni eddig is lehetett a játékosokat a CS:GO-ban, de egy újítással a Valve teljesen letiltaná a túl kellemetlen játékosokat.

A jövőben a káromkodó, szitkozódó játékosok csak akkor beszélhetnek majd velünk, ha mi azt megengedjük.

Az új rendszer, melynek bevezetése hamarosan kezdetét veszi úgy működik, hogy a reportolt játékos először figyelmeztetést kap, ha túl sok panasz érkezik rá. Ha ezt ignorálja, és továbbra is folytatja a nem oda illő magatartást, a következő lépésként minden játékos számára némítva lesz az illető.

Kép forrása: Pinterest

Ezt a némítást csak XP-vel és szintezéssel oldhatja fel a „bűnös„. A csapattársaknak fel lesz kínálva a lehetőség, hogy levegyék a reportolt játékosról a mute-ot, csak úgy, mint mikor meccs alatt kikapcsoljuk a zavaró hanghatásokat.

Mivel a rendszer a játékosok visszajelzésén alapul, ezért talán a jövőben csak olyan csapattársakkal találkozunk, akik képesek értelmes kommunikációra. Ha valaki stílusa nem tetszik, névtelenül reportolhatunk továbbra is.

A tesztek már elkezdődtek, a játékosok visszajelzése súlyozottan arányos azzal, hogy mennyi időt töltenek a játékban, illetve hogy milyen gyakran szoktak reportolni.

Nektek, hogy tetszik a default mute opció ötlete?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×