A Pokémon Company és a Google projektjében minden régióból kiválaszthatjuk a kedvenc pokémonunkat.

Közeleg a február 27, vagy ahogy azt a rajongók hívják, a Pokémon nap. 1996-ban ezen a napon debütált ugyanis Japánban a Pocket Monsters: Red és a Pocket Monsters: Green játékpáros. (Igen, az eredeti verzióban Red és Green volt, csak két évvel később, a nemzetközi megjelenés lett a szélesebb körben ismert Red és Blue verzió).

Erre készül már a Pokémon Company is, így a Google-lel összefogva közös projektet indítottak, hogy kiderítsék, melyik pokémont szeretik a legtöbben. A szavazás menete nagyon egyszerű: elég rákeresnünk arra a Google-ben, hogy „pokemon vote”, ezután pedig a játékokban valaha érintett összes régiót láthatjuk. Ezeken belül kiválaszthatjuk az ott honos pokémonok közül, melyik a kedvencünk.

Naponta egyszer szavazhatunk, minden régióban 1 pokémonra. Az adott szavazatunkat visszavonni nem lehet. Az apróbetűs szövegből kiderül, hogy az egyes evolúciós formák egynek számítanak: szóval akár Bulbasaurra, akár Ivysaurra, akár Venusaurra szavazunk, mindegyik szavazat ugyanoda számít. A közvéleménykutatás február 14-e péntekig tart, aznap 14:59-ig.

Pokémon

Épp leadom szavazatomat a saját kedvencemre

Pokémon GO extrák

A Pokémon GO láz nem akar alábbhagyni, hiszen a játék tavaly több pénzt hozott, mint indulásának évében. Ennek megfelelően oda is érkezik számos ünnepi frissítés, ahogy az kiderül a hivatalos közleményből. Február 25-e keddtől kezdve a szabadban elfoghatunk a jól ismert csúcsos ünnepi csákót viselő Pikachukat és Eevee-ket, valamint ugyanilyen sapkájú Bulbasaurok, Charmanderek és Squirtle-ök kelhetnek ki a 7km-es tojásokból.

A Pokémon napon, 27-én jelenik majd meg a Netflixen a CGI animációval átdolgozott Pokémon: Mewtwo Strikes Back c. film is. Ennek kapcsán a Pokémon GO raidekben találkozhatunk majd a filmekből ismert Venusaur, Charizard és Blastoise klónokkal, a pokémonjainkról készített képen pedig a klónozott Pikachu bukkanhat fel. Ezen kívül minden nap egy helyett két special trade-t kapunk majd, és egyéb meglepetés eseményekre is lehet számítani – ezekről majd később számolnak be. Az ünnepség március 2-áig tart majd.

Ezen kívül a Pokémon Napon mutatkozik be majd egy új, korábban nem ismert pokémonfajta is, valamint a Pokémon Masters is kap frissítéseket, valamint új Max Raid érkezik a Pokémon Sword & Shield játékokhoz is.

Ti melyik pokémonra szavaztok majd?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×