A FIFA játékmódok egyik eleme a nyitható csomag, amelyből különböző játékosokat nyithatunk meg. A francia állam viszont nem támogatja azt, mivel szerencsejátéknak tekinti. Per indult.

A napokban hozta le a francia sajtó azt a hírt, miszerint Franciaországban két ügyvéd is pert indít a FIFA játék kompetitív módja, a FIFA Ultimate Team ellen. A per tárgya, hogy a FUT szabályozatlan szerencsejátéknak tekinthető.

A FIFA Ultimate Team mód 2009 óta szerepel a játékban, ahol a saját fantasy csapatunkat építhetjük meg. A játékon belül költhetünk fiktív és valóságos pénzt is, melyekkel játékosokhoz juthatunk. Mivel a pénzünket kizárólag csomagokra költhetjük, aminek tartalma rejtett, ameddig ki nem bontjuk, ezért a párizsi ügyvédek úgy vélik, hogy ez a szerencsejáték egyik formája.

2018-ban már láthattunk hasonló esetet, amikor a Belgiumi Játék Bizottság tiltotta ki a lootboxokat az országból. Victor Zagury a jelenlegi ügy egyik ügyvédje hangsúlyozta, hogy a belgiumi példát kéne követnie a francia államnak is.

„Ebben a játékban mindenki egy erős fantázia csapatot akar létrehozni”– magyarázta Zagury. „Az ügyfelem pár hónap alatt 600 eurót költött el anélkül, hogy egy jó játékost nyitott volna. A csomagbontás nemhogy megtévesztő, de addiktív is. Minél többet költesz, annál nagyobb az esélyed, ezért nagyjából úgy működik, mint egy fogadás, csak nem minden esetben nyersz. Könnyen a házad árát is elverheted rá. Egy 12 éves gyerek már játszhat a FUT-tal és szórhatja a pénzt, mivel semmilyen szülői felügyelet funkció nincs benne. A belgák és a hollandok már tettek óvintézkedéseket az üggyel kapcsolatban” – fejezte be Zagury.

Többen kerültek adósságba azért, mert a pénzüket csomagokra költötték. A lootbox rendszerek mindig is problémát okoztak ilyen téren, és sajnos egyelőre csak kevés helyen érkezett korlátozás. Mivel a coinok vásárlása tiltott a FIFA-n belül, csak FIFA pont vásárlással tudunk több zsetonhoz jutni .

Ti milyen alternatívát vezetnétek be a FIFA-ba?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×