Többek között az új Animal Crossing különleges Switch kiadás és a Ring Fit Adventure játék is érintett. Jelenleg nincs gyártás, késik a szállítás.

A Nintendo Japánban nemrég arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy a Switch konzolok és kiegészítők gyártásának és szállításának késésére lehet számítani, a koronavírus hatásai miatt. A különleges Animal Crossing tematikájú Switch modell, melyet a múlt héten jelentettek be, határozatlan ideig nem lesz elérhető. A vállalat természetesen elnézést kér a kellemetlenség miatt.

Kép forrása: Nintendo

Persze nem világos jelenleg, hogy a késések hatással lesznek-e más régiókra is. A Nintendo kifejezetten a Kínában gyártott és Japánban értékesített hardvereket említi. A legtöbb Switch konzolt a TheVerge szerint a Foxconn gyártja, mely kínai gyárait még legalább egy hétig zárva tartja. Ők gyártják egyébként az iPhone-okat is a régióban. A Foxconn szinte minden gyártás leállított a koronavírus miatt, legalább február 10-ig nem folytatódik a munka.

A Nintendo hozzátette, hogy a Ring Fit Adventure játék szállításai is késhetnek az országban. Utóbbi egy Switch-hez kapható fitness kiegészítő és játék.

Kép forrása: The Verge

A Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa elnézést kért a befektetőktől a késedelmek miatt.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×