A Rockstar a Girls’ Game Lab szervezettel együttműködésben tanítja meg fiatal lányoknak, hogy hogyan fejlesszenek játékokat.

A Rockstar North, amely a GTA, a Red Dead Redemption és más játék fejlesztője, most támogatást nyújt abban, hogy egy játékfejlesztői workshopon minél több fiatal lány tanuljon a szakmáról. A Girls’ Game Lab rendezvénye ingyenes érhető el, helyszíne pedig a Rockstar North edinburghi stúdiója.

A február 22-i workshopra már nem lehet jelentkezni, mivel a jelentkezés lezárult. A résztvevő 8-12 éves lányok igen komolyan tanulnak majd a játékfejlesztés egyes szakaszairól: programozásról, az eszközök létrehozásáról, szintek kialakításáról és sok másról – olvasható az esemény leírásában.

A Girls’ Game Lab reméli, hogy a most alapkészségeket elsajátító fiatal lányok később a játékiparban kamatoztatják tudásukat.

 

Ha felmerült benned a kérdés, hogy miért kifejezetten lányoknak szól a kezdeményezés, arra valószínűleg van magyarázat. Felmérések szerint ugyanis az Egyesült Királyságban jelenleg a férfi alkalmazottak dominálnak a játékiparban. A női dolgozók aránya a szakmában csupán 28 százalék.

A Girls’ Game Lab azt tűzte ki célul, hogy már most megtanítja a fiatal lányoknak a játékkészítes alapjait, hogy később könnyebben csatlakozzanak a játékkészítők népes táborába.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

Borítókép: Pixabay

×