Bár valódi konkurenciát jelenhet az Xbox számára a Nintendo és a Sony konzolja is, Phil Spencer nem miattuk aggódik igazán.

Az Xbox Series X a Microsoft legújabb konzolja, mely mindenki szerint komoly vetélytársa a Sony PS5-nek. Mindkét konzol 2020 végén jelenik meg, a játékokon pedig valószínűleg már most keményen dolgoznak a stúdiók. Mégis, az Xbox főnöke, Phil Spencer szerint a vállalatnak két sokkal nagyobb vetélytársa van, melyek miatt aggódniuk kell: az Amazon és a Google.

Noha Spencer a Sony-t és a Nintendót is erős versenytársnak tekinti, úgy tűnik, nem gondolja, hogy a két vállalat az Xbox hosszútávú stratégiájának útjában állna – magyarázta egy nemrég készült interjúban.

„Nagyon tiszteljük a Sony-t és a Nintendót, de az Amazont és a Google-t sokkal nagyobb versenytársaknak gondoljuk a jövőben. Ez nem egyfajta tiszteletlenség a Sony-val és a Nintendóval szemben, de a hagyományos játékvállalatok már annyira nincsenek versenyben. Megpróbálhatják lemásolni az Azure-t, de mi több tízmilliárd dollárt fektettünk be a felhőrendszerbe az elmúlt években” – mondta Spencer.

Kép forrása: Microsoft

Való igaz, hogy egyre több vállalat indít felhőalapú játékszolgáltatást, ami a jövőben teljes mértékben átalakíthatja a videojáték-ipart. Nem véletlen talán az sem, hogy a Sony vezetői szerint a PS6 talán már ezen technológián alapszik majd.

Spancer nyilatkozata alapján ez is lehet oka annak, hogy az elmúlt időszakban a Microsoft egyre nyitottabb a konkurencia felé. Tavaly ugye bejelentették a Microsoft Sony együttműködést, pont a felhőalapú rendszerek fejlesztését kitűzve célul. A Banjo and Kazooie karaktere pedig megjelenhetett a Nintendo Super Smash Bros. Ultimate játékában.

„Nem szeretnék részt venni a konzolháborúban, miközben az Amazon és a Google arra fókuszál, hogy hogyan érjen el játékokkal 7 milliárd embert” – tette hozzá Spencer.

Spencer tehát szeretné, hogy az Xbox még sokáig legyen a videojátékok legnagyszerűbb eszköze, még akkor is, ha ez a jövőben új típusú csatákkal jár.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×