Az Apex Legends 4. évada valamikor az esti órákban indul, közben a Respawn Entertainment előzetesen bemutatta, milyen változásokra számíthatunk a World’s Edge mapon.

Ma az esti órákban végre elindul az Apex Legends Season 4: Assimilation, melyről korábban egy összefoglalót is írtunk, sőt friss infók jelentek meg az új ranked rendszerről is. Most, még a frissítés elindulása előtt a Respawn egy blogbejegyzésben leplezte le a legfontosabb mapváltozásokat, melyek a World’s Edge terepét érintik.

Arról persze tudtunk, hogy lesznek változások a mapon, sőt feltételezések is voltak már, hogy mi milyen módon alakul át. Hát, találgatnunk már nem kell. Néhány órával ezelőtt ráadásul egy gamesplay trailert is kaptunk az új évad indulása kapcsán, amiben már jól láthatók az új helyszínek is.

 

A mapfrissítés fő célja az, hogy a játékosokat új döntések meghozatalára késztessük” – írta a Jason McCord, design director.

Elsősorban tehát az volt a cél, hogy kissé változzon az, hogy hogyan használják ki a terepet a játékosok. Új útvonalak, új fedezékek, új taktikák alakulhatnak ki, amivel kicsit talán változik a szokásos játékstílus.

The Planet Harvester

Kép forrása: Respawn

Valószínűleg az egyik legnagyobb és leglátványosabb újdonság a The Planet Harvester, amely egy hatalmas fémbányászati létesítmény, amely a map szívében található. Egy vörös fénysugár folyamatosan az ég felé tart, ami segít a játékosoknak tájékozódni, hiszen a fény messziről is jól látható. A hatalmas épületnek számos szintje van, ahol a játékosok képesek lesznek összefutni.

Capitol City két részre szakadt – Fragment East és Fragment West

Kép forrása: Respawn

A The Planet Harvester munkálatainak következménye egy szép lávafolyó, mely szépen kettéválasztotta Capitol City-t. A Fragment East és a Fragment West elnevezésű területeket egy óriási hasadék választja el egymástól.

Ahogy a képen is látható, a város közepén egy óriási szakadék tátong, lent hömpölygő lávával, szóval nem lesz könnyű átjutni egyik oldalról a másikra. Szükség lesz bizony Pathfinder vagy Octane ultijára, hacsak nem kívánunk az egyetlen romon átkelni. Ott nyilvánvalóan könnyű célpontok lehetünk.

Ami szintén változás, hogy korábban ugye életét vesztette, aki beleesett a lávába. A Respawn rájött, hogy ez talán túlzás, így balanszolták kicsit a rendszert. Aki beleesik a szakadékba, azt a meleg levegő szép lassan felemeli és visszaküldi a felszínre. Az Updraft azonban nem menti meg minden esetben a játékost. Mindenki, aki leesik 25-öt sebződik és rettenetesen belassul. Nem lesz tehát arra használható, hogy előnyt szerezzünk vele a harcokban. Egy kis esélyt ad, de így is könnyen lehetünk sült vacsorák, ha beleesünk a szakadékba.

Survey Camp és Weapon Racks

Kép forrása: Respawn

A Survey Camp az Epicenter és Skyhook közötti havas területen helyezkedik el. Lényege csupán annyi, hogy legyen egy hely, miközben haladunk Skyhook felé. Mivel a tábor mindeközben túl kicsi ahhoz, hogy potenciális célpont legyen landoláskor, így bekerült a Weapon Racks. Ez a kis terület egyik épülete, ami olyan mint a Firing Range gyakorlópálya egyik része. Itt egy rakás fegyver érhető el, ami jól jöhet a meccsek elején. Így próbálják ösztönözni a játékosokat, hogy bátran landoljanak ide.

Kép forrása: Respawn

Miközben ezek a legnagyobb változások, melyeket a Respawn megosztott a rajongókkal, valószínűleg lesz még mit felfedezni a negyedik évad indulásakor.

Az Apex Legends Season 4: Assimilation február 4-én, kedden indul. Bár a frissítés pontos idejét nem jelentették be, várhatóan Magyarországon valamikor az kora esti órákban érkezik.

Te is várod már a 4. évad indulását?

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/?ref=pages_profile_groups_tab&source_id=381780045225012

×